Nytt med Hemi Hemingway – som det doftar 1960-tal över

Det är dags för Hemi Hemingway att släppa sin debut-EP – och The lonely hunter är en riktigt skön sak.

Det doftar onekligen 1960-tal över detta …

4/5

Artist:
HEMI HEMINGWAY
Albumtitel:
THE LONELY HUNTER (EP)
År:
2021
Genre:
ALTERNATIV, ROCK, POP
Skivbolag:
PNKSLM RECORDINGS

Hemi Hemingway är den Londonbasearade nyzeeländaren Shaun Blackwell. Han hade länge funderat på att göra ett soloprojekt som skulle var någon slags hyllning till den glittriga popmusiken från 1960-talet.

Nu har han gjort slag i saken och vi får sexspårs-EP:n The lonely hunter.

  1. Burnin’ blue
  2. It’s so hard to say goodbye
  3. The lonely hunter
  4. Hemi’s lament
  5. Move over darling
  6. My lover, a strange her

Det är en skön och soft EP och man får en del vibbar från The Ronettes, The Shirelles och The Shangri-Las. Man får även någon Elvis Presley-vibb – inte från hans mer rockiga låtar dock – här. Jag inbillar mig det i alla fall …

I think making sure I broadened my reading beyond the obvious old white guy stuff was important particularly because I found it interesting to be taking all this influence from music that’s sixty years old, while then trying to write from my own perspective in 2020. So, a very simple song about loving two different people might actually be more about how your love for one person is getting in the way of your relationship with yourself. So much has changed in all the time that’s passed since those classic songs were written, so it felt very natural to try to have my lyrics reflect that.

Hemi Hemingway

Hur som helst så är det i alla fall himla skönt att lyssna på det här. Det Hemi Hemingway gör – han experimenterade med ett fyra kanalers kassettdäck innan han förde över det till Logic – snubblar man knappast över varje dag – och någon gång ibland kan det vara ruskigt skönt att dra i gång något som låter som om det kommer från svunna tider. Speciellt när det är så känslosamt att något hjärta har krossats …

Låten som man absolut inte får missa? It’s so hard to say goodbye.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Crowne släpper sin debut: Kings in the north

Nästa inlägg

Buckcherry – bara bästa brölandet