Glatt och melankoliskt av Circa Waves

Det hade inte ens gått ett år sedan den förra plattan.

Fast Circa Waves var ändå tillbaka med ny musik snabbt – och på Sad happy låter det återigen annorlunda …

4/5

Artist:
CIRCA WAVES
Album:
SAD HAPPY
År:
2020

Genre:
INDIE
Skivbolag:
PROLIFICA INC, [PIAS]

Liverpoolbandet Circa Waves bildades 2013 och har skickat ut fyra plattor sedan dess:

 • Young Chasers (2015)
 • Different creatures (2017)
 • What’s it like over there? (2019)
 • Sad happy (2020)

Sad happy är en dubbelplatta. Den första delen, men sju låtar, är Happy, den andra, med åtta låtar, är Sad – och man kan lugnt säga att det hörs …

Del 1, Happy:

 1. Jacqueline
 2. Be your drug
 3. Move to San Francisco
 4. Wasted on you
 5. The things we knew last night
 6. Call your name
 7. Love you more

Del 2, Sad:

 1. Sad happy
 2. Wake up call
 3. Sympathy
 4. Battered & bruised
 5. Hope there’s a heaven
 6. Train to Lime street
 7. Birthday cake
 8. Sad happy (Single edit)

Helt klart så är Circa Waves som bäst när de är på det lite mer glada spåret, när de låter lite mer som på debuten – och det gör på Happy-delen även om det är lite mer arenarock över en del låtar.

Rent ljudmässigt skiljer det dock inte jättemycket mellan Happy och Sad-delarna. Det är samma stuk och det är inte så att Circa Waves gör någon mörk Nick Cave And The Bad Seeds-låtar på Sad. I stället är det texterna som bryter av. Happy är mer kärlek och hopp och Sad är mer krossade hjärtan och hopplöshet.

Titelspåret Sad happy fungerar som en bro mellan de båda delarna av dubbleplattan. Här bjuder Liverpoolbandet på ett skönt gung och det blir lite elektronisk alternativ rock.

Och det är mer av den varan på Sad-delen. Det är mer synthar och det känns väldigt spännande för det låter bra och man får väl en och annan vibb från The Killers.

Låtar som sticker ut är Jacqueline (som har ett sjukt skönt indierock-sound), Be your drug (som låter som det Circa Waves som man började lyssna på för fem år sedan), Call your name (med gitarrsoundet och sommarkänslan), Hope there’s a heaven (med det synthiga soundet och den mäktiga refrängen) och titelspåret Sad happy.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Steve Earle hyllar sin bortgångne son

Nästa inlägg

Alpaville blir en rockig familjeangelägenhet

Senaste om Circa Waves