Levara – lite Lukather och lite One Direction …

Levara släpper sitt självbetitlade debutalbum.

Då blir det varm och catchig poprock som fastnar direkt.

4/5

Artist:
LEVARA
Albumtitel:
LEVARA
År:
2021
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
MASCOT RECORDS

Levara är onekligen ett lite spännande band. Det består av Trev Lukather, Jules Galli och Josh Devine.

Lukather, Galli, som kommer från Frankrike, och Devine, som kommer från England, träffades i Los Angeles där de började dra upp planerna för ett nytt band.

Och ja, Trev Lukather är son till Toto-legendaren Steve Lukather och Levara har faktiskt redan hunnit turnera med det klassiska bandet.

Och ja, det är den Josh Devine som tidigare var trummis i One Direction.

  1. Heaven knows
  2. Automatic
  3. Ever enough
  4. On for the night
  5. Allow
  6. Can’t get over
  7. Chameleon
  8. Ordinary
  9. Just a man
  10. No one above you

Levara presenterar sig med Heaven knows och det blir poprock direkt. När man vet om vilka det är som är med i bandet så kan man höra såväl en del Toto som One Direction i detta. Det är en skön låt och den borde hitta till radiokanalerna hur lätt som helst … fast det borde många låtar på den här plattan göra.

Sedan kommer Automatic som av Lukather har beskrivits som bandets stora singel. Det är detta som är Levara.

Den sätter mallen för albumet och den ljudbild som löper genom hela debutplattan. Den lyfte oss till ett helt nytt universum och vi kan inte känna oss tacksamma nog. Den är allt vi är som ett band, storslaget, massiva trummor, episka fills, högludda gitarrer, ylande solon, storslagen sång, overkligt höga toner, starka melodier och en refräng du inte kan få ur skallen. Detta är våran stora singel och det är den verkliga början på vad som komma skall. Jag kan knappt bärga mig.

Trev Lukather

Det är en fin debutplatta som är fullmatad med starka låtar.

Sedan finns det ändå någon som sticker ut lite extra. Chameleon gör det definitivt. Här blir man dessutom överraskad över att ingen annan Steve Perry (ex-Journey) finns med och hjälper till med sången. Bara en sådan grej liksom. Och Lukathers gamle vän finns med på ytterligare låtar.

Ordinary, där man får små Rick Springfield-vibbar, är en annan skön låt.

Fast albumets kanske bästa spår är den ultracatchiga Can’t get over … och ja, Perry finns med även här och han bidrar till att den makalösa refrängen. Man kan inte heller klaga på Lukathers girtarrlirande som är strålande albumet rakt igenom.

Levara
Jules Galli
(sång)
Trev Lukather (gitarr)
Josh Devine (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Counting Crows har kvar sin magi

Nästa inlägg

Gammalt blir nytt när Texas släpper fräscha Hi