Alpaville blir en rockig familjeangelägenhet

/

Som så många andra band har även bandmedlemmarna i Alphaville hamnat i någon form av lockdown.

Då tar Marian Gold hjälp av sin familj och gör om The things I didn’t do

Marian Gold och hans Alphaville har rotat lite i byrålådorna när de har släppt en del låtar under karantänen i Tyskland. Det har väl handlat om lite varierande kvalitet på låtarna, men med den här nya versionen av The thing I didn’t do sprattlar benen till.

Originalversionen finns med på albumet Catching rays on giants från 2010 och det är den bästa låten där. Tio år senare så är det fortfarande en fantastiskt härlig synthpoplåt i klassiskt Alphaville-format.

2020 är dock låten helt omgjord. Ja, nu blir det en ganska rockig version! Förvandlingen är total, men det låter fortfarande grymt bra när vi får Beagle Boys Inc. Version av The things I didn’t do – och då är det bara till att njuta av den här lyricsvideon.

Inte nog med att det blir en rockig version, det blir dessutom överraskande vad Marian Gold har med för några personer på sång …

Han gör det helt enkelt till en familjeangelägenhet och i kören finns Marian Golds dotter Lily och hans fru Anna för att hjälpta till med låten som spelades in i familjens vardagsrum.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Glatt och melankoliskt av Circa Waves

Nästa inlägg

Spännande covers av George Lynch & Jeff Pilson

Senaste om Alphaville