Spännande covers av George Lynch & Jeff Pilson

George Lynch slår sig samman med Jeff Pilson och gör en coversplatta.

Då blir det låtar av allt från Oasis till Joan Osborne.

3/5

Artist:
GEORGE LYNCH & JEFF PILSON
Albumtitel:
HEAVY HITTERS
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
DEADLINE MUSIC, CLEOPATRA RECORDS

Artisterna fortsätter med att skicka ut covers – och visst är det kul? Visst, det blir inte alltid så himla bra, men det är ändå roligt att höra olika artister ge sig på andras låtar.

Med tanke på George Lynch, Jeff Pilson och att de andra musikerna här: Marq Torien (Bulletboy), Angelo Moore (Fishbone), Wil Martin (Earshot) och Brian Tichy (Whitesnake, Ozzy Osbourne) så trodde man kanske att de skulle ge sig på lite tyngre klassiska hårdrockslåtar.

Men nope. Det gör de inte.

 1. One of us
 2. You got the love
 3. I feel the earth move
 4. Ordinary world
 5. Music
 6. Apologize
 7. Nowhere to run
 8. Kiss
 9. It’s the end of the world as we know it (and I feel fine)
 10. Champagne supernova
 11. Lucille

One of us är låten som Joan Osborne hade en hit med under 1990-talet. You got the love hade funkbandet Rufus, där sångerskan var Chaka Khan, en hit med under 1970-talet.

Det går knappt att känna igen låtarna när George Lynch och Jeff Pilson sätter sina tänder i dem … Den sistnämnda låter dock riktigt bra så här. Lynch och Pilson låter det fortfarande var funk, men det blir riktigt tungt.

Här finns även Carole Kings I feel the earth move, Duran Durans Ordinary world, Madonnas Music och OneRepublics Apologize. Lynch och Pilson ger sig även på låtar av Prince, Oasis och R.E.M. så det är en salig blandning här, men det är helt klart sköna rockiga versioner.

Topp tre? Oasis-låten Champagne supernova är magisk i originalversion. Denna är skitbra också. It’s the end of the world as we know it (and I feel fine) som skickar ut en del Aerosmith-vibbar är riktigt skön den också. Den tredje låten får bli I feel the earth move som har ett skönt drag.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Alpaville blir en rockig familjeangelägenhet

Nästa inlägg

Aaron Frazer debuterar som soloartist