Aaron Frazer debuterar som soloartist

Gillar du soulen från 1970-talet?

Ja, då har du en finfin platta här. Det är Aaron Frazer som släpper albumet Introducing …

4/5

Artist:
AARON FRAZER
Albumtitel:
INTRODUCING …
År:
2021
Genre:
SOUL
Skivbolag:
DEAD OCEANS

Aaron Frazer bjuder på en härlig soulplatta. Foto: Alysse Gafkjen

En rocksajt som blandar in soul? Äh, ni som har följ sajten vet att den är bredare än så – och när man springer på en sådan här platta så måste den lyftas fram speciellt eftersom en annan fortfarande älskar att dra i gång en gammal soulplatta med Marvin Gaye till exempel.

Då blir Aaron Frazers platta otroligt skön att dra i gång en regnig och kall dag som denna …

 1. You don’t wanna be my baby
 2. If I got it (Your love brought it)
 3. Can’t leave it alone
 4. Bad news
 5. Have mercy
 6. Done lyin’
 7. Lover girl
 8. Ride with me
 9. Girl on the phone
 10. Love is
 11. Over you
 12. Leanin’ on your everlasting love

Till vardags finns Aaron Frazer med i Durand Jones And The Indications där han är trummis och sångare. När Frazer nu skulle göra sin solodebutplatta gjorde han det med hjälp av producenten Dan Auerbach (The Black Keys) och det samarbetet visade sig bli hur lyckat som helst för detta är verkligen ett skönt album.

Det är soul som hör hemma i en svunnen tid. Det är soul där det även finns plats för gospel. Det finns sköna pianoslingor och det finns blås i vissa låtar. Lägg till Frazers sköna röst så är detta en given succé och den som gillar soul bör suga åt sig den här plattan så fort som möjligt.

Det enda som saknas nu är en skön brasa, några tända ljus och en rutig filt som värmer upp lite extra …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Spännande covers av George Lynch & Jeff Pilson

Nästa inlägg

Smart pop med god rock-krydda