4/5
Artist:
Gioeli-Castronovo
Album:
Set the world on fire
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Gioeli & Castronovo återförenade efter 25 år

Första gången som Johnny Gioeli och Deen Castronovo spelade tillsammans på en platta var 1992.

Nu är de tillbaka.

Gioeli-Castronovo släpper den fantastiska melodiösa hårdrocksplattan Set the world on fire.

1992 handlade det om att göra Hardlines suveräna debutalbum Double eclipse. 25 år senare återförenades de i Italien för att göra ett album tillsammans.

Nu får vi resultatet för det jobbet – och det här lär knappast göra någon besviken …

Sedan Hardline-plattan har det hänt en hel del för de här båda herrarna. Sångaren och låtskrivaren Johnny Gioeli har fortsatt med Hardline, men han finns även med i Crush 40 och i den tyske gitarristen Axel Rudi Pells band.

Trummisen och sångaren Deen Castronovo har under den senare tiden funnits med hos Ozzy Osbourne och han har turnerat med Journey. Han finns också med i banden The Dead Daisies och Revolution Saints.

De här två tyckte att det var en bra idé att göra något tillsammans som Gioeli-Castronovo. Vi får plattan Set the world on fire som innehåller tolv låtar.

 1. Set the world on fire
 2. Through
 3. Who I am
 4. Fall like an angel
 5. It’s all about you
 6. Need you now
 7. Ride of your life
 8. Mother
 9. Walk with me
 10. Run for your life
 11. Remember me
 12. Let me out

Plattan kickar i gång med titelspåret Set the world on fire och sedan är det bara till att spänna fast sig för Gioeli-Castronovo bjuder på en melodiös hårdrocks-åktur som är hur skön som helst.

Båda två har verkligen rock ’n’ roll-röster och när dessutom Castronovo är sylvass bakom trummorna och de har bjudit in Alessandro Del Vecchio (keyboards), Mario Percudani (gitarr) och Nik Mazzucconi (bas) så blir det magi.

Det här gänget bjuder på en platta där man mest sitter njuter av vad de bjuder oss på. Låtar som Set the world on fire, Through, It’s all about you, Need you now (som är en cover på Lady Antebellums låt), Ride of your life, Walk with me, Run for your life, Remember me och Let me out är sådana som svetsar sig fast och som man inte vill sluta lyssna på. Det är låtar som kommer att bli melodiösa hårdrocksklassiker.

Det här är ett album för den som gillar Hardline, Revolution Saints, Journey och Bad English.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny suverän singel med Tom Petty & The Heartbreakers

Nästa inlägg

The Vaccines blir bara bättre och bättre