The Vaccines blir bara bättre och bättre

Det är klassisk indierock som blandas med lite pop.

Det är The Vaccines och deras fjärde studioalbum Combat sports – som också kan vara deras bästa hittills.

4/5

Artist:
THE VACCINES
Albumtitel:
COMBAT SPORTS
År:
2018
Genre:
INDIE
Skivbolag:
SONY MUSIC ENTERTAINMENT

The Vaccines bildades i London 2010 av Justin Hayward-Young (sång, gitarr), Freddie Cowan (gitarr), Árni Árnason (bas) och Pete Robertson (trummor). Robertson lämnade bandet 2016 och in kom i stället Yoann Intonti samt Timothy Lanham (keyboards).

De har släppt fyra plattor.

 • What did you expect from The Vaccines? (2011)
 • Come of age (2012)
 • English graffiti (2015)
 • Combat sports (2018)

Varenda platta de har släppt har gått bra i England och det är lätt att förstå varför. The Vaccines leverar alltid bra indierockalbum. Det är så enkelt.

 1. Put it on a t-shirt
 2. I can’t quit
 3. Your love is my favourite band
 4. Surfing in the sky
 5. Maybe (Luck of the draw)
 6. Young american
 7. Nightclub
 8. Out on the street
 9. Take it easy
 10. Someone to lose
 11. Rolling Stones

Det är indierock med popmelodier som det doftar 1970- och 1980-tal om. The Vaccines har dock tonat ned popdelen sedan förra albumet och då får vi låtar som sätter sig direkt och som är rena giftet. Man sitter både och sjunger med och spelar luftgitarr när man hör det här.

Och det börjar redan med förstaspåret Put it on a t-shirt

Här finns också I can’t quit – och det är verkligen en låt som man inte kan sluta lyssna på. Det är indierock av allra högsta klass. Det går liksom inte att stå emot det här.

Totalt får vi elva låtar och det finns inte ett spår som inte håller bra klass. Det finns liksom ingenting att klaga på. Det är feel good-musik som man inte vill sluta lyssna på i första taget. Dessutom är det låtar som bara blir bättre och bättre.

En låt som sticker ut en del är Young american. Det är mörkt och tankarna far åt Tom Waits, Leonard Cohen och Jeff Buckley. Den låten skiljer sig en hel del åt resten av låtarna på plattan. Det är en ganska skön vridning av albumet.

Det vänder dock snart tillbaka och snart studsar man runt till Nightclub och Out on the street. Det är sjukt häftigt med hur det svänger tillbaka två minuter senare …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Gioeli & Castronovo återförenade efter 25 år

Nästa inlägg

Lucky dog - nytt med Clif Magness

Senaste om The Vaccines