The Vaccines slår till med ett fint album – igen

Det brittiska indierockbandet The Vaccines får inleda albumåret 2024 – och de bjuder på ett riktigt fint album.

Vi får Pick-up full of pink carnations.

Artist:
THE VACCINES
Albumtitel:
PICK-UP FULL OF CARNATIONS
År:
2024
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
SUPER EASY, THIRTY TIGERS

The Vaccines har släppt albumet Pick-up full of pink carnations. Foto: Wrenne Evans

Det var för nästan 15 år sedan – 2010 – som The Vaccines bildades i London och sedan dess har de gett oss sex album och de första fem har nått topp fem på den brittiska albumlistan. Det lär även det senaste albumet göra …

 • What did you expect from the Vaccines? (2011)
 • Come of age (2012)
 • English graffiti (2015)
 • Combat sports (2018)
 • Back in love city (2021)
 • Pick-up full of pink carnations (2024)

Med The Vaccines vet man vad man får. Det är klassisk brittiskt gitarrdriven indierock eller som deras musik har beskrivits: 1960-talsinspirerad gitarrpop.

Det är lättlyssnat och med poprefränger som sätter sig direkt. Det är jävligt bra indierock helt enkelt – och på Pick-up full of pink carnations blir det tio sådana låtar.

 1. Sometimes, I swear
 2. Heartbreak kid
 3. Lunar eclipse
 4. Discount de kooning (last one standing)
 5. Primitive man
 6. Sunkissed
 7. Another nightmare
 8. Love to walk away
 9. The dreamer
 10. Anonymous in Los Feliz

The Vaccines kickar i gång sitt album med Sometimes, I swear och det är en riktigt vass låt. Den softa inledningen väcker nyfikenheten direkt och när låten sedan tar fart så blir ett wow-känsla och man får vibbar från The Killers.

Att den låten har släppts som singel är lätt att förstå. Det är det också med Heartbreak kid. Det är en låt som fastnar direkt. Det är ett skönt gung och en refräng som biter sig fast.

Lunar eclipse låter lite annorlunda. Det är mer popkänsla över det hela och man får vibbar från den svenska indiescenen från 1990-talet. Det är det tredje spåret från albumet och det är den tredje kanonlåten. Refrängen är brutalt skön!

Andra höjdare är … resten av plattan! Discount de kooning (last one standing) är en låt som får dig att vilja dansa, Primitive man gör att man börjar spela luftgitarr och Sunkissed har ett sound som i alla fall får mig att börja längta till sommaren.

Another nightmare är ytterligare en låt som man fastnar för. Här blir det lite The Cure-gitarrer och det räcker för att det ska bli kalas. Sedan var det refrängerna. I låt efter låt visar The Vaccines att de är mästerliga på att få till bra refränger – och då blir Love to walk away en av många favoriter på ett jättefint album.

The Vaccines rundar sedan av Pick-up full of pink carnations med The dreamer och Anonymous in Los Feliz. De är precis lika bra som allt annat på albumet – som kan vara det bästa som The Vaccines någonsin har gjort.

Topp tre … fem? Sometimes, I swear, Lunar eclipse, Love to walk away, Heartbreak kid och The dreamer.

The Vaccines
Justin Hayward-Young
(sång, gitarr)
Timothy Lanham (gitarr, keyboards)
Árni Árnason (bas)
Yoann Intoni (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Royal Republic inleder det nya året på bästa sätt

Nästa inlägg

Green Day fullkomligt briljerar på Saviors

Senaste om The Vaccines