H.B. Nielsen ger oss EP:n It’s today again

H.B. Nielsen följer upp debutalbumet Grand opening med en ny EP.

Vi får It’s today again av den svenske singer-songwritern.

4/5

Artist:
H.B. NIELSEN
Albumtitel:
IT’S TODAY AGAIN (EP)
År:
2021
Genre:
AMERICANA
Skivbolag:
WIDENING CIRCLES

Historien om H.B. Nielsen är kul läsning. Han lirade hockey i Kungsbacka Kings och drog vidare till USA för att testa på collegehockeyn och studier i företagsekonomi, men han valde snart bort hockeyn för litteraturstudier.

Men snart blev det musik och han började dessutom att jobba som tatuerare borta i USA och nu driver han sin egen studio här hemma i Sverige.

På den nya EP:n It’s today again blir det fyra spår:

Det är sköna låtar som H.B. Nielsen ger oss. Det är låtar som hamnar i americana- och folkrock-facket. Det är helt klart åt det hållet som H.B. Nielsen drar.

  1. Heavy bloom
  2. Tomorrow off your back
  3. Can’t seem to recall
  4. It’s today again

Det är fyra bra låtar. Det är väldigt bra låtar och de växer hela tiden. Den låt som kanske sticker ut mest är kärlekslåten Can’t seem to recall.

Fast även Heavy bloom är en skön sak. Det softa gitarrlirandet år så himla skönt att höra i den här melankoliska låten. Tomorrow of your back är lika skön den och en detalj som ett munspel lyfter låten lite extra även om det är texten som man fastnar i.

It’s today again är även det en känslosam låt där H.B. Nielsen sjunger ”I can’t tell if we’re barely hangin’ on” och dessutom kryddar låten med lite svagt blås – och den låten får avsluta en finfin EP.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är Walk The Walks debutalbum

Nästa inlägg

Första soloplatttan på åtta år av Steve Lukather