Här är Walk The Walks debutalbum

Det var för ett år sedan som Tracy G presenterade J. Asdler och Paul Alfery för varandra.

De bestämde sig snart för att bilda Walk The Walk och här är deras debutalbum.

4/5

Artist:
WALK THE WALK
Albumtitel:
WALK THE WALK
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK, GLAMMETAL
Skivbolag:
AOR HEAVEN

Anledningen till att den tidigare Dio-gitarristen Tracy G presenterade J. Adler och Paul Alfery för varandra var att han visste att de båda gillade melodisk hårdrock med stora refränger och starka krokar. De två kunde säkert få till något vettigt …

Och det är två herrar som har varit med förr. J. Adler har sjungit tillsammans med artister som Tracy G, David Ellefson (Megadeth), Ray Luzier (David Lee Roth) och Tim Gaines (Stryper) för att nämna några. Han har också frontat banden Dead Of Night och Goaded.

Multiinstrumentalisten Paul Alfery syntes ofta på Sunset strip i Hollywood under 1980- och 1990-talet där han spelade flitigt. Alfery delade till exempel scen med Zakk Wylde, Steve Vai och Tony Iommi.

Alfery fanns också med på Tracy G:s Tarantula ditch och han var en av medlemmarna i Collusion som släppte Hollywood hairspray 8 2019. Det där var ett litet axplock om de herrarna som nu släpper det självbetitlade albumet som innehåller tio spår.

  1. Heaven’s on it’s way down
  2. Running from you
  3. Are you there
  4. Two miles to go
  5. Find the light
  6. Fight on your feet
  7. Get busy livin’
  8. Move on
  9. Never been to California
  10. Getaway

Det är en vass platta som de har satt ihop – och visst kan man se dem dra fram längs Sunset strip … det är definitivt hårdrock som på något sätt hör hemma där.

Det är glittrande melodisk hårdrock/galmmetal och Walk The Walk kanske bäst beskrivs som en blandning av Def Leppard och Mötley Crüe.

Albumet kickar i gång med Heaven’s on it’s way down och det är en låt som det mer än doftar Def Leppard över – och den som gillar det gänget bör nog höja volymen så fort det går. Det är en härlig krok och en ännu större refräng. Ja, det är det där som Tracy G visste att såväl J. Adler som Paul Alfery gillar och vi får det direkt.

Det är det vi får plattan igenom och det gör det verkligen skitbra! Detta är glammetal som passar så jävla bra när man drar en runda i bilen på sommaren – och de har ju med en låt som heter Getaway … Fast det är klart att det fungerar lika bra att dra i gång just här och just nu – inte minst när man får ett så härligt gitarrlirande som man får i Running from you.

Vill du ha ännu mer tempo så är det Two miles to go som du ska dra i gång. Det är bra drag i den! Fast det är nog när Walk The Walk drar ned på tempot några hack som de låter bäst. De gör det på de flesta låtarna där bland annat redan nämnda Running from you och Find the light sticker ut.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Annorlunda, men lika bra som vanligt av Kings Of Leon

Nästa inlägg

H.B. Nielsen ger oss EP:n It's today again