Nytt med fantastiska The Baboon Show

I mars började The Baboon Show spela in låtar till sitt kommande album. Sedan kom covid-19-pandemin och slog undan benen för hela musikbranschen.

Men nu kommer det i alla fall en singel från det svenska bandet – och The Baboon Show är lika bra som alltid.

4/5

Artist:
THE BABOON SHOW
Albumtitel:
I NEVER SAY GOODNIGHT (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
KIDNAP MUSIC

Under 2018 släppte The Baboon Show det alldeles fantastiska albumet Radio Rebelde. Det svenska punkrock-bandet bjöd på en platta utöver det vanliga och bara man tänker på låtarna så får man rysningar.

Nu är det dags för vad som ibland kan kännas som ett av Sverige bäst bevarade hemligheter – för inte fasiken är det rätt att det här gänget är större i Tyskland än vad de är på hemmaplan? – att släppa lite ny musik.

De var på gång med att spela in ett nytt album när viruset slog till och vände hela världen upp och ned, men The Baboon Show kände att de vill inte släppa en platta om de inte fick åka ut och spela låtarna live.

Fast lite får vi.

Vi får singeln I never say goodnight och visst är det ett The Baboon Show som fortsätter på inslaget spår. Det är deras härliga sound som är lika mycket punk som rock. Det är också Cecilia Boströms röst som fungera så jäkla bra till det här.

Nu blir det dessutom en ganska tung låt – med ett tungt trumsound och ett fett gitarrsound – men låten vrids till och lugnar ned sig för att sedan bara explodera igen.

Det är The Baboon Show som vill hålla oss vakna hela natten …

Låten finns med en kommande fyraspårs-EP som släpps den 11 december. Så här ser låtlistan ut på den:

  1. I never say goodnight
  2. Which way will you go
  3. Some piece of peace
  4. You got a problem without knowing it (Acoustic version)

The Baboon Show
Cecilia Boström
(sång)
Frida Ståhl (bas)
Håkan Sörle (gitarr)
Niclas Svensson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ännu en lysande platta från Tokyo Motor Fist

Nästa inlägg

Black Paisley tar plats högt upp på listan

Senaste om The Baboon Show