Unroyal - Rest In Songs EP

Unroyal – smått lysande svensk synthpop

Varför inte testa lite ny svensk synthpop?

Då är det Unroyals fyraspårs-EP som du ska dra i gång. Rest in songs är en smått lysande platta.

4/5

Artist:
UNROYAL
Album:
REST IN SONGS EP
År:
2019
Genre:
ELEKTRONISKT, SYNTHPOP
Skivbolag:
ORD

När Deportees släppte The Big sleep fick man en wow-känsla. Indiebandet gjorde en lite mörk platta där de även använde en del synthar. Nu är det inte så att Unroyal låter som Deportees, men man får lite samma känsla.

Syntpopbandets sound känns lite mörkare än 1980-talssynthpopmusiken som ofta var glad. Ändå får man vibbar från den tiden, men de fyra spåren på Rest in songs känns moderna dessutom. Det är lite mörkt, men med ljusa synthslingor och melodier som är så sköna att man vill krama om någon.

Visst, det här är väldigt långt från det – punk och rock – som man i vanliga fall brukar dra i gång, men ta mig tusan vilka bra låtar som Henrik Oja och Adam Olofsson bjuder på när de släpper sin debut-EP. Unroyal känns onekligen som ett välkommet tillskott på den svenska synthpophimlen.

Bästa spåret? Det går faktiskt inte att välja ut något spår. Det beror helt och hållet på vad man känner för stunden. Det är fyra kanonlåtar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

The Wildhearts - Renaissance Men
Föregående inlägg

Tio år senare är The Wildhearts tillbaka!

Frank Carter & The Rattlesnakes - End Of Suffering
Nästa inlägg

Frank Carter gör det bättre än någonsin

Senaste om Unroyal