Mer AOR – då låter Tony Mitchell som bäst

2018 släppte Tony Mitchell den finfina soloplattan Beggars gold.

Nu är han tillbaka med ny musik.

Vi får Church of a restless soul.

3/5

Artist:
TONY MITCHELL
Albumtitel:
CHURCH OF A RESTLESS SOUL
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK, AOR
Skivbolag:
AOR HEAVEN

Tony Mitchell är kanske mest känd som sångare och låtskrivare i Kiss Of The Gypsy, men han har även funnits med och spelat/sjungit tillsammans med Rick Wakeman, Alice Cooper, Alan Parsons Project, Tony Hadley och It Bites för att nämna något.

Nu är det dock dags för en ny soloplatta. När hans skulle göra plattan hade han 28 låtar att välja mellan. Han valde ut 13 av dem som nu finns på Church of a restless soul.

Tony Mitchell har släppt en ny platta. Foto: Pressbild
 1. Church of a restless soul
 2. Living on the run
 3. In & out of love
 4. The mighty fall
 5. Electric
 6. I believe in angels
 7. Killing me to love you
 8. Never wanted love
 9. One good reason
 10. Sacrifice
 11. Shattered dreams
 12. Evil woman
 13. Heaven is falling

I wanted to throw the kitchen sink at this one – big hooks, huge riffs, anthemic vibes, something to get the blood flowing yet reel it in when needed. From the massive stomping rock gospel power of Church of a restless soul to the raw intro of I believe in angels using the phone recording intro how it was originally written, I just wanted it to build from nothing to this monster that it would end up to be.

Tony Mitchell

Det är härlig melodiös hårdrock/AOR som Mitchell bjuder på. Någon låt är lite tyngre, andra lite mer melodiösa. Det är när det blir mer soft, mer AOR, som Mitchell låter bäst. Då blir det mer keyboardslingor och stora sjunga med i-refränger.

Fast sedan är det kul när det blir lite tyngre och de öser på allt vad de har med gitarr, trummor, bas … Det blir fett och då blir det också en ganska bred platta som man snabbt fastnar för.

På albumet har Mitchell tagit hjälp av Tykettos Danny VaughnThe mighty fall. Andra musiker som medverkar på plattan är exempelvis Tim Manford (Dante Fox) och Midnite Citys Shawn Charvette och Josh ”Tabbie” Williams.

Topp tre? Living on the run, The mighty fall och Shattered dreams.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Walter Trout släpper albumet Ordinary madness

Nästa inlägg

Nu är Dödskällans debutalbum här

Senaste om Tony Mitchell