En fantastisk debutplatta av Black Paisley

Ibland dyker de upp, plattorna som är så bra att det känns som att få att slag i bröstet.

Black Paisleys Late bloomer är den senaste.

Missa inte!

5/5

Artist:
BLACK PAISLEY
Album:
LATE BLOOMER
År:
2017
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BLACK PAISLEY AB

När man drog i gång Black Paisleys platta blev man minst sagt förvånad. Det är en debutplatta från ett svenskt band som man inte hade haft någon som helst koll på …

Black Paisley ger oss klassisk rock där de även skickar in melodiös rock och modern country. Vi får även lite 1970-tals- och bluesinfluenser. Lägg även till grymt sköna gitarrer och en suverän sång av Stefan Blomqvist så blir Black Paisleys debutplatta Late bloomer vansinnigt bra.

Vissa sekvenser påminner en del om Live och Eddie Vedder fast med en AOR-touch och då kan ni själva snabbt förstå att det här är något utöver det vanliga.

Black Paisley bildades 2014, men tre av fem medlemmar fanns även med i coverbandet StephMetal som bildades 1998. De hade dock skrivit eget material och när det var dags att börja ge ut eget material tog de in två nya bandmedlemmar och blev Black Paisley.

De släppte en del singlar innan det nu var dags för Late bloomer där vi får nio urstarka låtar.

  1. Run run run
  2. Way to something
  3. Easy
  4. Ordinary day
  5. Autumn
  6. Kickin’
  7. This is my day
  8. It ain’t over
  9. Coming home

Arrangemangen är så jäkligt snyggt gjorda. Pianot i Way to something lyfter hela låten. Backgrundssången skojar man inte heller bort. Black Paisley har tänkt på varenda liten detalj.

Det är en sådan jäkla känsla i det här. Ta en låt som softa Easy. Det är så jäkla bra att man ryser. Där har ni utan tvekan en av årets bästa låtar.

Men ju mer man lyssnar på plattan desto fler favoriter får man …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

7 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Deaf Havana - bättre än någonsin

Nästa inlägg

En EP som gör att man vill ha mer ...

Senaste om Black Paisley