Bra musik. Bara bra musik. Nästan.


5/5
Artist:
Black Paisley
Album:
I want your soul
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Black Paisley AB

Black Paisley låter tyngre än någonsin

Black Paisley av

Under 2017 släppte Black Paisley den makalösa plattan Late bloomer.

Nu är det svenska rockbandet tillbaka med ny musik.

Vi får I want your soul.

När Black Paisley skickade ut sin debutplatta var det som att få en smäll rakt i bröstet. Ett band som man mer eller mindre hade noll koll på skickade ut en melodiös rockplatta där den ena kanonlåten var bättre än de andra.

Nu är Stefan Blomqvist, Jan Emanuelsson, Ulf Hedin, Robert Wirensjö, Robert Karaszi och Mikael Kerslow på gång med uppföljaren – Perennials – till Late bloomer och vi får den första singeln I want your soul.

Det första som slår en är att det är ett lite uppdaterat Black Paisley som skickar ut sin första nya låt under 2018.

Det är klart att man känner igen soundet och Blomqvists suveräna rock ’n roll-röst, men det är lite tyngre, lite hårdare. Gitarrsoundet, trummorna, basen … det är nästan så att man stundtals får lite Dio-vibbar – fast det här är melodiös rock som blandas med klassisk rock.

Och från att låten har varit tung så vrider Black Paisley till det när det är dags för refrängen. Då sitter man där i soffan och bara flinar.

Det här är precis lika jäkla bra som tidigare!

Det här är Black Paisley.

Det här är Black Paisley som är tillbaka och man bara måste älska det!

Perennials släpps den 27 september och du kan förhandsboka albumet här.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born In the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 kommentarer

Kommentera

Din mailadress kommer inte att publiceras.

*

Inlägg om Black Paisley

Gå till Toppen