4/5
Artist:
My Heart Is A Metronome
Album:
Tierp (EP)
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Soul City Enterprise

En EP som gör att man vill ha mer …

Dra i gång My Heart Is A Metronomes nya EP Tierp  så fort den släpps om en vecka.

Sedan önskar jag dig lycka till med att sitta still …

Det går liksom inte. Visst, inledningsspåret Tierp är en soft historia till en början, men den tar fart och när gitarrerna tickar i gång och refrängen drar i gång är man helsåld. Vilken rockröst han ligger inne med, Mattis Malinen.

Uppsalabandet bjuder på alternativ rock/indierock. Det är rått, distinkt och det är catchiga melodier.

Det är My Heart Is A Metronome.

Totalt får vi fyra låtar på EP:n. Förutom Tierp får vi Pick it up, Queen och Bubble. Man får lite Kings Of Leon-vibbar och bara det gör att det här är en platta man måste snurra i gång. Och man ska göra det mer än en gång. För detta är låtar som växer och växer.

Bästa låten? Svårt, men Queen är helt enkelt makalöst bra. Det är bra sång, bra text, bra gitarrer, sköna svagt smattrande trummor och ett jäkla gung i basen. Det där är inget annat än en fem plus-låt.

Som sagt, lycka till med att sitta still till den …

Tierp är inspelad i bandets replokal och mixad av den trefaldiga Grammisvinnaren Pelle Gunnerfeldt (Veronica Maggio, Hives, Refused). En sista mastringstouch lades av Robin Schmidt (The 1975, The Black Keys, Mumford & Sons).

My Heart Is A Metronome bildades efter att sångaren och gitarristen Mattis Malinen gatumusicerat sig genom Europa. Han ville bilda ett band och tog in trummisen Felix Carlsten och basisten Gustaf Simonsson. Det där var för fyra år sedan.

Efter att EP:n snart har släppts så är det dags för My Heart Is A Metronome att ta nästa steg: En fullängdare. Det ser vi fram emot.

EP:n släpps den 10 februari, men en singel finns ute nu.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

  1. Efter att ha lyssnat på Tierp är jag också helt såld. Det är good feeling, och en av de bästa sorterna dessutom. Det är vemod med hopp om framtiden, oerhört aktuellt. Ett ofrivilligt öde man lärt sig hantera. 5/5!!!!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En fantastisk debutplatta av Black Paisley

Nästa inlägg

Danskarna kan sin rock 'n' roll ...