5/5
Artist:
Grumpynators
Album:
City of sin
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Mighty Music

Danskarna kan sin rock ’n’ roll …

Det är bara till att lyfta på hatten för danskarna.

Det här med rock ’n’ roll har de verkligen koll på … jag säger bara: Missa inte Grumpynators!

Under 2015 släppte det danska hårdrockbandet Grumpynators sitt debutalbum Wonderland som blev rena succén. Till Under 2016 fick de Gaffapriset för årets bästa hårdrocksalbum och de var nominerade till High Voltage-priset för årets bästa alternativa släpp för att nämna något.

Snart är det dags för uppföljaren att få se dagens ljus. Förväntningarna på något riktigt bra finns givetvis där. På City of sin får vi tolv låtar.

 1. Tears of whiskey
 2. Hotel 2nd age
 3. Take the last dance with me
 4. Then we cried
 5. Pretty little devil
 6. Far away
 7. Now I know
 8. Fame
 9. St. Elvis day
 10. City of sin
 11. We are the outcasts
 12. Werewolf

Det är fartfylld rock ’n’ roll hela vägen. Det är hårdrock som är inspirerad av både heavy metal och rockabilly. Blandningen blir hur bra som helst. Grumpynators gör ingen besviken med sin uppföljare. Snarare tvärtom.

City of sin är en lysande platta.

På Far away finns Rob Caggiano med och spelar gitarr. Det är Volbeats gitarrist så där kan knappast något gå fel. Men man får Volbeat-vibbar över flera andra låtar. Det är kanske inte så konstigt när det är Jacob Hansen har hjälpt till med flera saker omkring inspelningen av plattan. Och det ska man bara se som positivt för det här är fantastiskt bra.

Grumpynators

Emil Oelund (sång, gitarr)

Christian Noergaard (gitarr)

Jakob Oelund (bas)

Per Fisker Web (trummor)

City of sin släpps den 24 mars. Ett smakprov från plattan finns dock i singeln Take the last dance with me.

 

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

 1. […] Grumpynators, som bildades 2011, är ett hårdrocksband som blandar hårdrock/metal med rockabilly. Ni vet, lite som Volbeat gör fast Grumpynators är inte riktigt lika tungt. Det är kanske inte så konstigt att soundet blir så här med tanke på att halva bandet kommer från rockabillyscenen och den andra från heavy metal/hårdrock-scenen … […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En EP som gör att man vill ha mer ...

Nästa inlägg

Arrogant och alldeles underbart!

Senaste om Grumpynators