Grumpynators lever i allra högsta grad

Gillar du Social Distortion och Volbeat?

Då har du den perfekta plattan att dra i gång här: Still alive med Grumpynators.

4/5

Artist:
GRUMPYNATORS
Albumtitel:
STILL ALIVE
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
MIGHTY MUSIC, TARGET GROUP

Grumpynators, som bildades 2011, är ett hårdrocksband som blandar hårdrock/metal med rockabilly. Ni vet, lite som Volbeat gör fast Grumpynators är inte riktigt lika tungt. Det är kanske inte så konstigt att soundet blir så här med tanke på att halva bandet kommer från rockabillyscenen och den andra från heavy metal/hårdrock-scenen …

 • Wonderland (2015)
 • City of sin (2017)
 • Still alive (2020)

Det är kanske inte helt fel att beskriva Grumpynators som Volbeats lillebror – och de har ju också turnerat tillsammans. Det är dessutom lite old school över det som Grumpynators skickar ut plus att det blir en hiskeligt skön groove.

Det är lite som om man får lite Volbeat, Social Distortion och Motörhead på samma gång. Dessutom varirerar sig Grumpynators på ett härligt sätt när de dessutom får in såväl country som punk i en del låtar.

 1. Still alive
 2. Going away for good
 3. Blood and bones
 4. Feel the same
 5. Dream girl
 6. Yesterday
 7. Sweet psycho sister
 8. All I want
 9. Monster girl
 10. Back on the road

Stundtals blir det ganska tungt, stundtals blir det catchigt som tusan och det är en av de låtarna som sticker ut mest för fy fan vilket gung Grumpynators levererar med Feel the same.

Det är en energifylld platta som ser till så att man vill röra på benen snabbare än vad som är hälsosamt … det är verkligen är härlig energikick man får av Grumpynators som levererar på låt efter låt.

Topp tre? Feel the same, Dream girl och Going away for good.

Grumpynators
Emil Øelund
(sång, gitarr)
Christian Nørgaard (gitarr)
Jakob Øelund (kontrabas)
Per Fisker (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Goda tider rullar in med Nisse Hellberg

Nästa inlägg

The Georgia Thunderbolts presenterar sig

Senaste om Grumpynators