Cold Years fortsätter att briljera

Cold Years debutplatta var smått magisk.

För en tid sedan kom uppföljaren – och det skotska punk/rock-bandet briljerar på nytt.

5/5

Artist:
COLD YEARS
Albumtitel:
GOODBYE TO MISERY
År:
2022
Genre:
PUNK
Skivbolag:
INSIDE JOB, MNRK UK

Det var under 2020 som Cold Years, som kommer från Skottland och Aberdeen, debuterade med Paradise – och det med en platta som fick smilbanden att sticka rakt upp för de som gillar The Gaslight Anthem, The Menzingers och Dave Hause.

Cold Years, med sångaren och gitarristen Ross Gordon i spetsen, platsar helt klart med det gänget och de bjuder ju också på punk som är lika mycket alternativ rock – och just den där blandningen kan vara alldeles lysande.

 1. 32
 2. Britain is dead
 3. Goodbye to misery
 4. Headstone
 5. Jane
 6. Home
 7. Never coming back
 8. Wasting away
 9. Say goodbye
 10. Kicking and screaming
 11. Jack Knife
 12. Control

Cold Years debut var fullmatad med kanonlåtar. Det är även uppföljaren Goodbye to misery. Soundet har väl inte förändrats så jäkla mycket, men kanske att flera av låtarna från 2022 års släpp blir lite mer rak punk. Det blir lite tyngre, men det är inte så jäkla stor skillnad. Det är liksom fortfarande Cold Years även om Jack Knife inte låter som något annat de har gjort tidigare.

På Paradise heter öppningslåten 31. Nu har tiden tickat vidare och Cold Years öppnar Goodbye to misery med 32 – och det är en pärla som skickar ut en jävla massa The Gaslight Anthem-vibbar. Lyssna bara på gitarrsoundet …

En annan topp är utan tvekan titelspåret Goodbye to misery och det är en låt som knappast tillhör de mest hårda på albumet. Snarare är det tvärtom, men den där refrängen alltså …

Sedan tuggar Headstone i gång och den tuggande basen lyfter en redan finfin låt som är fylld av energi och som dessutom skickar ut en del Green Day-vibbar och det är ju aldrig fel. Och de vibbarna få man även på Say goodbye och Wasting away – och här visar Cold Years en ny sida av sig.

Fast vill du hellre ha Dave Hause-vibbar så är Control låten för dig.

Say goodbye, Never coming back, Jane och Home är andra härliga låtar som är lika mycket punk som alternativ rock – och vilken platta Cold Years ger oss! Här finns inte en svag låt.

Topp tre? 32, Goodbye to misery och Never coming back … och Control.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är dags för dammig dansk biker-rock

Nästa inlägg

Världsklass när Transatlantic Radio debuterar

Senaste om Cold Years