Det är dags för dammig dansk biker-rock

Suckerpunch övertygar med en högljudd, moonshine-doftande rock som gjord för nån mc-träff.

Men sett till texterna borde de beläggas med körförbud.

3/5

Artist:
SUCKERPUNCH
Albumtitel:
REDNECK GASOLINE
År:
2022
Genre:
BOOGIEROCK
Skivbolag:
BAD ASS RECORDS

Ett danskt gäng som tydligt influerats av Harleys, hästar och hembränt och som nog anser att vårdad klädsel innebär en ren snusnäsduk?

Den känslan knackar på dörren vid genomgången av detta bands låtutbud på andra plattan sedan starten 2009. De ligger i samma musikaliska fåra som många band från såväl amerikanska södern som Australien, där målet är ”röjarparty” och vägen dit går via stadigt malande bulldozer-trummor och fiskebåtsputtrande bas…

… och ovanpå det fundamentet mejslar flertalet gitarr-inpass från Morten Flindt ut de harmonier som Kurt Noesgaards sandpappersröst förvaltar i textrader om olika former av missbruk; sex, sprit och droger.

Det har ju skrivits rocklåtar om dylika ting i decennier – mycket bra och mycket dåliga. I Suckerpunchs fall blir det rätt tjatigt med försöken att göra sig till talesmän för nån livsstilskriminells handlingar. Helt enkelt för mycket ”in på baren, supa, slåss, åka in på kåken, komma ut, snorta koks, råna banken, in på kåken …”

Musikaliskt är det inte lika andefattigt – som bakgrund medan man förbereder sig för kvällens höjdpunkt duger det. Förutsatt att men nöjer sig med ett småputtrande, gitarrdominerat boogie-rockande från förr i världen då bootsen var dammiga, jeansen oljefläckade och brynjan öldränkt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Katten visar att den fortfarande kan klösa

Nästa inlägg

Cold Years fortsätter att briljera

Senaste om Suckerpunch