En bålskön reggaeplatta med Marquise Fair

Det är inte varje dag som man drar på en reggaeplatta – om det inte handlar om Bob Marley – trots att det ofta kan vara bålskönt att lyssna på.

Här finns i alla fall en: Marquise Fair och albumet Ripple.

4/5

Artist:
MARQUISE FAIR
Album:
RIPPLE
År:
2020
Genre:
REGGAE
Skivbolag:
MARQUISE FAIR

Marquise Fair är aktuell med albumet Ripple. Foto: Pressbild

Det är väl lite så enkelt – för en annan i alla fall – att reggae är sommarmusik. Det är då man drar i gång det. När värmen kommer så är det något speciellt med det gunget som man får i reggae.

Det är ingen skillnad när Marquise Fair släpper plattan Ripple. Den kommer att göra sig jättebra under sommaren – fast den fungerar hur bra som helst nu också.

  1. On this road
  2. Love can be
  3. On we go
  4. Heroes
  5. Remember
  6. Journey
  7. One race
  8. One true love
  9. Storm
  10. Just a little bit

Marquise Fair, som har gjort låtarna tillsammans med David Wehren, bjuder på modern reggae med det där ursköna rödvinsgunget som gör att man nästan försvinner bort. Man vill liksom lägga sig på beachen och bara drömma sig bort med detta till någon varmare land.

Marquise Fair ger oss även en del Motown-soul i detta och då blir det svårt att stå emot.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det sprutar ut energi från Rideau!

Nästa inlägg

Foley & The Fire ger oss Springsteen on the radio