Det sprutar ut energi från Rideau!

Det har gått fyra år sedan Rideau släppte sitt självbetitlade debutalbum.

Nu är det dags för en ny platta.

Och Soul and dirt är en platta som det sprutar ut energi ifrån!

4/5

Artist:
RIDEAU
Album:
SOUL AND DIRT
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
THE GRAND FACADE

Det var sångaren Gabriel Öberg och gitarristen Carl Magnus Palm som drog i gång Rideau under 2013 sedan deras tidigare band Insekt lagts ned.

Sju år senare har Rideau bland annat varit öppningsakt till Bad Religion och Royal Republic – och så har det då blivit två album.

 1. The beginning
 2. Twist and burn
 3. Repertoire
 4. In my head
 5. Blood on our hands
 6. Dirty hands
 7. Accidents
 8. Miracle
 9. Somewhere city
 10. Respirator
 11. Oh Berlin

Ah, det är några riktigt fett sköna rocklåtar med ett opolerat och rått sound som Rideau skickar ut. Det är högoktanigt och energin sprutar ut ur högtalarna!

De ger oss rock, metal och punk på en gång. De blandar ihop allting till sin egen grej och gissa om det låter bra! I en jämförelse med andra band … det låter lite som en blandning av The Hives och Refused.

En del låtar skickar ut mer metalkänsla och andra mer punkkänsla. Det spelar ingen roll vilken väg Rideau väljer att gå. Det blir rätt varje gång.

Plattan sparkar i gång med The Beginning och det är kanske inte den fetaste låten på plattan, men vilken jäkla refräng! Vilket gung!

Twist and burn tar vid och det är något av en ögonbrynshöjare när man får en del vibbar från Royal Republic. Fast här smäller det till efter ett tag …

In my head är en softare sak och det blir mer garagerock där man får vibbar från Nirvana. Sedan blir det tungt och mer metal när Blood on our hands kickar i gång. Fett!

Alltså, låt efter låt är bra och man sitter mest och undrar vad de ska hitta på. Rideau varierar sig bra i låtarna, men med den gemensamma nämnaren att det hela tiden är melodiöst och att det kommer en fet refräng. Sedan kommer det en del extra stora överraskningar.

Lyssna bara på Miracle och blåset! Blåset! Ibland räcker det med att trycka in lite blås i en låt för att ögonbrynen ska peka rakt uppåt.

Detta är en missa inte-platta! Rekommenderas!

Topp tre? The beginning, Miracle och Somewhere city.

Soul and dirt släpptes den 20 mars.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Missa inte lördagens livestreaming-festival!

Nästa inlägg

En bålskön reggaeplatta med Marquise Fair