Gaslight Anthem-medlemmar i nytt spännande band

Har du undrat över hur det skulle låta om några av bandmedlemmarna i The Gaslight Anthem skulle göra ny musik?

Forgivers ger oss svaret.

4/5

Artist:
FORGIVERS
Albumtitel:
SOME FUTURE (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
LINEAR DREAMS

När Brian Fallon mest är upptagen med sin solokarriär ligger The Gaslight Anthem mest i dvala. Visst, vi fick The ’59 sound sessions: 10 year anniversary retrospective 2018, men det var ju inte några nya låtar. Den senaste plattan med nya låtar är Get hurt från 2014 …

Nu testar två av bandmedlemmarna att göra något nytt. Det är gitarristen Alex Rosamilia, som även finns med i Dead Swords, och basisten Alex Levine som ligger bakom Forgivers.

Det var faktisk efter turnén med jubileumsalbumet för tre år sedan som de började leka med olika sound. De tog sedan in Jed Winokur (ex-The Ratchets) och Trevor Reddell (Let Me Run, D’Arcy, Dead Swords) och bildade Forgivers.

Den som hade hoppats på ett nytt The Gaslight Anthem kan sluta hoppas direkt.

Det låter inte alls så.

I stället låter detta väldigt mycket Oasis – som de gjorde under deras sista album. Det låter väldigt bra när det låter som någon brittisk alternativ rock.

I’m trying to get back to what I could have been doing this entire time but was too blind to see it. Music is fun again. I feel like I’m getting to do this all over again with the knowledge that I have, and I want to make sure that I do it right.

Alex Rosamilia till Distorted sound

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Prins Svart - en liten rock-armé på fyra man

Nästa inlägg

Smått översvallande och våghalsigt av Bottenhavet