Wide awake är Quinn Sullivans bästa platta hittills

Quinn Sullivan släppte sin fjärde fullängdare i juni.

Och Wide awake är utan tvekan den bästa plattan som han har gjort.

4/5

Artist:
QUINN SULLIVAN
Albumtitel:
WIDE AWAKE
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
PROVOGUE RECORDS

Quinn Sullivan är artisten som började spela gitarr som treåring och han var med i Ellen DeGeneres show redan som sexåring. Sullivan, som nu är 22 år, släppte sitt första album som tolvåring!

 • Cyclone (2011)
 • Getting there (2013)
 • Midnight highway (2017)
 • Wide awake (2021)

De tidigare album har väl mest varit blues med en del klassisk rock i. Där har det varit gitarren som har varit det viktiga, men som helhet är hans tre första plattor ganska platta.

Nu blir det något annat …

 1. All around the world
 2. She’s so irresistible
 3. How many tears
 4. In a world without you
 5. She’s gone (& she ain’t coming back)
 6. Baby please
 7. Real thing
 8. You’re the one
 9. Wide awake
 10. Strawberry rain
 11. Jessica
 12. Keep up

Det är precis som det står i pressmeddelandet inför albumsläppet: ”Quinn Sullivan gör en kreativ u-sväng på Wide awake”.

Visst, är gitarren fortfarande väldigt viktig för Sullivan, men nu har han lagt mer jobb på texterna.

Sullivan visar att han är en singer-singwriter och inte ”bara” en skicklig gitarrist. Dessutom har han jobbat mer med soundet som helhet. Det blir mer rock och blues med popinslag.

Mitt nya album visar verkligen hur mycket jag har utvecklats under de senaste åren både som artist och människa. Det känns som jag äntligen beträder ny mark som låtskrivare, men även ljudbilden är annorlunda. Som de flesat artister vill du alltid lära dig nya saker, utvecklas och växa och där var Oliver Leiber perfekt som producent och musikalisk samarbetspartner. För mig knyter Wide awake ihop mina roller som gitarrist, sångare och låtskrivare och allt faller på plats på den här plattan.

Quinn Sullivan

Sullivan visar upp sitt nya jag direkt med de två första spåren All around the world och She’s irresistible. Det är dock de mest bluseiga låtarna på albumet, men redan här märker man förvandlingen.

Och den märker man ännu mer av på balladen How many tears. Det är lätt att förstår varför Sullivan har den som sin favoritlåt på albumet. Här blir det lite blues, lite soul, lite pop och rock.

Sullivan visar dock fortfarande upp sitt fina gitarrspel och då blir genast In a world without you en favorit, men även den catchiga She’s gone (& she ain’t coming back) som är en poprocklåt tillhör favoriterna.

Och det blir fler låtar som är mer poprock: Real thing, You’re the one och Jessica. Den sistnämnda är smått magisk och då är det lätt att konstatera att Quinn Sullivan aldrig har varit bättre.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mike Peters och Billy Duffy är tillbaka!

Nästa inlägg

Här är sjunde studioplattan med Hardline