Mike Peters och Billy Duffy är tillbaka!

Det har gått över 20 år sedan Coloursøund släppte sin första platta.

Nu är Mike Peters och Billy Duffy tillbaka med uppföljaren – och då låter det tyngre än någonsin.

4/5

Artist:
COLOURSØUND
Albumtitel:
COLOURSØUND II
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
THE GREAT NORTH WESTERN RECORDING COMPANY

Oj, detta var en trevlig överraskning. Jag hade inte ens koll på att Coloursøund var på gång med en ny platta, förrän det kom ett strålande mejltips, och så är albumet redan här. Eller redan … de skickade ut den självbetitlade debuten redan 1999 och det är först nu som uppföljaren kommer.

Det blir i alla fall tio låtar.

 1. Paradise (Free people)
 2. Lightning strike
 3. Revelation
 4. Addiction
 5. Why?
 6. The wild
 7. Actions
 8. The other side
 9. Start a fire
 10. Eye for an eye
 11. Mourning call

Coloursøund är Mike Peters och Billy Duffy – plus att de här har med sig basisten George Williams och trummisen Smiley (Joe Strummer And The Mescaleros) – och då kan ni redan räkna ut att man kan höra en del The Alarm och The Cult på det här finfina albumet – och det är ju inte så jävla dumt med tanke på hur bra de två banden är … Det här är dock Coloursøund.

Det blir någon tung alternativ rock med en del folkkänsla. Det blir också lite tyngre än vad Coloursøunds debutplatta, som släpptes på nytt för något år sedan, är. Du lär dock känna igen både Peters och Duffy – även om det som sagt är ett lite tyngre sound denna gång.

De kickar i gång plattan med singeln Pardise (Free people). På den låten hör man direkt att det är Duffy som drar i strängarna och det går inte heller att missa att det är Peters som är bakom mikrofonen.

Sedan smäller det till. Lightning strike är en tung sak där Coloursøund öser på för fulla muggar. Även Revelation är en ganska tung sak. Nu handlar det givetvis inte om metal, men det är ett tungt punkigt sound som de här herrarna får till på den låten.

De flesta låtarna är tunga, men det finns även låtar där Coloursøund inte matar på för fullt. Start a fire, Addiction och Why? (som är lite, lite bluesig) är tre sådana låtar.

Topp tre? The other side, Lightning strike och Eye for an eye.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Dirty Heads släpper en fin samlingsplatta

Nästa inlägg

Wide awake är Quinn Sullivans bästa platta hittills