En skön cover från Electric Boys

Electric Boys är redo att släppa lite ny musik.

Då tar de en First Aid Kit-låt och gör om den till något helt annat mot originalet …

4/5

Artist:
ELECTRIC BOYS
Albumtitel:
THE LION’S ROAR (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MIGHTY MUSIC, TARGET GROUP


Under 2018 släppte Electric Boys, som bildades 1988 i Stockholm, det finfina albumet The ghost of Ward diaries. Conny Bloom följde sedan upp det genom att göra en soloplatta.

Och nu är det alltså dags igen. Det är dags för ett singelsläpp.

Nu tar Electric Boys en av de bästa låtarna som First Aid Kit har gort – The lion’s roar – och lägger sin touch på den.

Ja, det är väl mer än en touch … originalet är soft folkrock/amreicana. Den versionen är svårslagen, men vad säger man när Electric Boys lägger vantarna på den?

Jo, de gör om låten till en riktigt maffig rocklåt. Det låter grymt bra! Den där folkrocken som First Aid Kit gör finns det inte kvar någonting av. Nu är det klassisk rock ’n’ roll. Det låter liksom mycket av allt.

Det är fortfande en lugnt låt, men allting är klassiskt rock ’n’ roll-maffigt.

Visst visste man att Electric Boys gör bra låtar, ja det är till och med lysande ibland, men detta var ändå en positiv överraskning. Missa inte!

Men Electric Boys är inte klara där. Det kommer en låt till på singeln och även det är en cover. Nu är det Life’s been good som Joe Walsh har gjort i orignal. Även detta är en vass version. Electric Boys öser dock inte på vad de kan utan det känns lite avskalat och man får någon rock ’n’ roll-ska-känsla. Det fungerar alldeles utmärkt så också.

Electric Boys Conny Bloom (sång, gitarr) Franco Santunione (gitarr) Andy Christell (bas) Niclas Sigevall (trummor) Jolle Atlagic (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kalle J skickar ut vibbar från alla möjliga håll

Nästa inlägg

Mike Tramp har kvar sitt DNA på nya plattan

Senaste om Electric Boys