Kalle J skickar ut vibbar från alla möjliga håll

Sedan 2018 är Kalle J tillbaka och satsar på sin svenskspråkiga solokarriär.

Nu är det dags för honom att skicka ut uppföljaren till albumet Aros catering.

Vi får Miraklet på Vallby.

4/5

Artist:
KALLE J
Albumtitel:
MIRAKLET PÅ VALLBY
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
ROQLUNDA

Kalle J är aktuell med albumet Miraklet På Vallby. Foto: Per Hasselström

Kalle ”Kalle J” Jönsson debuterade som soloartist redan som 19-åring. Det va då – 2006 – som han släppte albumet Om du lyssnar noga.

Efter det blev det en satsning på duon Karl X Johan som han hade internationella framgångar med.

2018 var han dock tillbaka som Kalle J och släppte det kritikerrosade albumet Aros catering och nu är det alltså dags för ett nytt albumsläpp – och det är svårt att se att inte Miraklet på Vallby ska få ett lika varmt mottagande …

  1. Otända ljus
  2. Som du vill
  3. Ingen stress
  4. Ängel
  5. Korn av guld
  6. Ingen stress
  7. Miraklet på Vallby
  8. Jobb
  9. Kärlek i luften
  10. Ribban

Det här är en riktigt skön platta. Kalle J bjuder på pop som rör sig över alla möjliga musikstilar. Man kan höra allt från Mauro Scocco till Miko Mission (?!) i det här.

Det är allt från svenskt 1980-talspop till elektronisk pop, soul och till och med lite italo disco. Det känns dock hela tiden fräscht och modernt – och man får en ganska skön, men också vemodig känsla med förstaspåret Otända ljus. Den låten skickar ut en del vibbar från hur Mauro Scocco lät på sin debutplatta från 1988 och eftersom den är en favorit här hemma så suger man åt sig även detta väldigt snabbt.

Skyldig är en lite mer soulig låt och ska man jämföra det med något mer klassiskt så kanske en blandning av Mauro Scocco och Eric Gadd? Eller det kanske är långsökt? Strunt samma, det låter himla bra och Kalle J bjuder på ett jäkla skönt gung.

Korn av guld är en av plattans stora överraskningar. Soundet här, med syntslingorna, gör att man börjar minnas tillbaka till den tiden då man dagligen lyssnade på italo disco … oväntat och kul att höra. Det gör även Jobb som skickar ut starka Miko Mission-vibbar. Det blir ett av favoritspåren precis som det känslomässiga titelspåret Miraklet på Vallby.

Miraklet på Vallby släpptes den 17 april.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Walking proof - fjärde plattan av Lilly Hiatt

Nästa inlägg

En skön cover från Electric Boys