4/5
Artist:
The Dogs
Album:
The Grief Manual
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Drabant Music

Först ut 2018: The Dogs!

Vi fick en kalasplatta redan under 2017.

2018 hann inte bli mer än 2018 förrän The Dogs skickade ut en ny och minst lika bra platta.

Det var den 1 januari som The Dogs skickade ut The grief manual och visst känner man igen deras garagepunkrock. Det är oputsat, argt, stökigt, men ändå melodiöst och enkelt att ta till sig när det norska bandet bjuder på sin musik.

 • Set yourself on fire and follow the smoke (2012)
 • The tears are voodoo (2014)
 • Black chameleon prayer (2015)
 • Swamp gospel promises (2016)
 • Death by drowning (2017)
 • The grief manual (2018)

Det är imponerande att The Dogs hinner med att skicka ut en ny platta varje år. Så har det varit sedan 2014 – och det är inget som stressas fram utan det är bra plattor. Det är jäkligt bra plattor och The grief manual är onekligen en bra start på det nya musikåret.

 1. We were made out of loss
 2. The children he loves the least
 3. Told with bad intent
 4. Primitive etchings
 5. We won’t come back
 6. Hindsight
 7. Prelude to murder
 8. Her last song
 9. Oh why
 10. Lie to me

The Dogs (Kristopher Schau, Mads Martinsen, Roar Nilsen, Henrik Gustavsen, Kenneth Simonsen, Christian Spro) ger oss en väldigt stark platta.

De bjuder på en nyårssmäll direkt med förstaspåret We were made out of loss. Det slår nästan gnistor om det här. Och det fortsätter det att göra. The children he loves the least är Oslo-rock som skickar ut en del retrovibbar.

Det lugnar ned sig en del med Primitive etchings. Det blir lite mörkare och mycket softare. Det blir nästan lite som en blandning av D-A-D och Nick Cave … eller något. Det är kanske inte det vanliga The Dogs-soundet, men bra är det.

Strax är The Dogs tillbaka och trycker på gasen och en av de absolut största favoriterna på plattan kommer som spår nummer sex: Hindsight. Det är fartfyllt och melodiöst och med en refräng som sätter sig direkt. Lägg till lite orgel och du har hittat receptet till en grymt låt.

En låt till måste nämnas: Prelude till murder. Det är en låt som skickar ut en del Ramones-vibbar.

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Martin Berglund & Stödorkestern levererar

Nästa inlägg

Nomy inleder året på bästa sätt

Senaste om The Dogs