En melodiös rockpärla av Kent Hilli

Kent Hilli solodebuterar.

Och The rumble är ingenting annat en pärla till melodiös hårdrock/AOR-platta!

5/5

Artist:
KENT HILLI
Albumtitel:
THE RUMBLE
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK, AOR
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Kent Hillis musikkarriär drog i gång ganska sent. Det var först när han var runt 30-årsåldern och när han lade av med fotbollen som det blev mer musik.

Han startade ett coverband 2001, men det var först 2014 när han började gör sina egna låtar med Perfect Plan som det blev mer seriöst.

De släppte sedan All rise och förra året kom Perfect Plans andra platta, Time for a miracle.

Men nu är det alltså dags för Kent Hilli att släppa sin första soloplatta – och fy tusan så bra det låter!

Det här är melodiös hårdrock/AOR som fastnar direkt.

Det är catchigt och melodiöst och det doftar en del 1980-tal över soundet vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att Hilli influeras av band som Giant, Foreigner, Survivor, Whitesnake och Europe – och man kan absolut höra spår av de där banden.

 1. The rumble (never say die)
 2. Cold
 3. All for love
 4. I can’t wait
 5. Don’t say it’s forever
 6. Miss up to no good
 7. Heaven can wait
 8. Does it feel like love
 9. Love can last forever
 10. Never be mine
 11. Still in love

Det blir snabbare låtar, ballader och lite däremellan. Det blir härliga refränger och såväl gitarriffen som keyboardslingorna sitter där alldeles perfekt – och sedan gör det ju liksom ingenting att Hilli ligger inne med en makalös rock ’n’ roll-röst.

Det blir hur bra som helst och man undrar mest varför Hilli inte har gjort detta tidigare. Hur bra fotbollsspelare var dribblingskungen egentligen? Fast strunt i det. Nu finns ju The rumble ute – och den som gillar melodiös hårdrock och AOR får inte missa den!

En del av soundet får tillskrivas Michael Palace, som själv har gjort en massa bra grejer, och som här har producerat albumet. Det där samarbetet verkar onekligen har klickat för vilken härlig skiva vi får!

Topp tre? All for love, I can’t wait och Don’t say it’s forever.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny makalöst fin singel av Selma & Gustaf

Nästa inlägg

Crowne släpper sin debut: Kings in the north