Indifferent överraskar med sin debut Nocturnal thoughts

Här är ett spännande ungt svenskt hårdrocksband.

De heter Indifferent och släppte tidigare under året sin debutplatta Nocturnal thoughts.

4/5

Artist:
INDIFFERENT
Albumtitel:
NOCTURNAL THOUGHTS
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
HELD MGMT

Indifferent (före detta The Black Pearl) består av består av fyra kompisar, som kommer från Kungälv/Trollhättan) i övre tonåren: Frida Hörnquist, Simon Hultbrand, Linus Mattsson och Isac Borg.

På deras debutplatta – där de skriver och spelar in allting själva – Nocturnal thoughts blir det nio spår.

  1. Involuntary
  2. Check yourself
  3. It should be me
  4. Be with you
  5. Heat
  6. Unpredictable
  7. Nocturnal thoughts
  8. Reflection
  9. Curtain call

Efter en lyssning så kan man snabbt konstatera att Indifferent verkligen har något alldeles extra. Att detta är ett band som består av unga musiker kan man knappast höra …

Om du vill bli ordentligt imponerad redan från start så börja med låt nummer fyra: Be with you. Det är en grym låt och hade Indifferent varit ett mer etablerat band så hade det varit en given hit! Frida Härnquist sång är så jävla bra! Lägg sedan till det sköna gitarrsoundet och en skön soft groove så är det en kanonlåt som kommer att spelas varm under hela sommaren – för man får en någon skön sommarkänsla när Hörnqvist drar i gång refrängen.

Det finns dessutom en grymt skön akustisk version av låten … missa inte!

Nu gör ju inte en låt ett helt album, men med den låten i ryggen har Indifferent definitivt sett till så att man bara måste höra mer – och då är det bara att hoppa tillbaka från början med Involyntary som kickar i gång med ett härligt gitarriff innan trummorna smiskar i gång. Det blir ett tungt och fett sound.

Innan det är dags för Check yourself är det en sak som gäller. Det är att höja volymen. Det är ju lite så med rock ’n’ roll, det ska spelas högt. Om något är bra på halvhög volym så blir det bättre på riktigt hög volym … Återigen är det Hörnquists sång som gör att man mest sitter och undrar varifrån detta kom? Samtidigt är soundet riktigt skönt och man är inte så lite imponerad över att det är fyra unga kompisar som har sytt ihop detta.

Det är tungt och melodiöst och i varenda låt hittar de på något spännande. It should be me galopperar liksom i gång med gitarrsoundet … och sedan brister den ut i en härligt varm refräng.

Heat blir mer klassisk hårdrock som blandas med power metal och titelspåret Nocturnal thoughts går åt det mer bluesiga hållet i början, men sedan blir det klassisk hårdrock. Albumet avslutas sedan med den lugna låten Curtain call.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Stephen Cranes härliga klassiker släpps på cd

Nästa inlägg

The Mobile Homes är tillbaka med Trigger