4/5
Artist:
Robyn
Album:
Missing U
År:
2018
Genre:
Pop
Bolag:
Konichiwa Records

Åtta år senare … Robyn!

Det har gått åtta långa år sedan Robyn släppte ny musik.

Men nu är den svenska popdrottningen tillbaka med singeln Missing U.

Det där med att det är åtta år sedan Robyn släppte nytt är bara delvis sant. Hon var ju bland annat med på Neneh Cherrys Out of the black och hon var med och gjorde ett minialbum, Do it again, tillsammans med Röyksopp under 2014.

Robyn hade också med låten Honey i tv-serien Girls, men ser man till ”riktiga” Robyn-släpp så får man backa tiden tillbaka till 2010 och Body talk.

  • Robyn is here (1995)
  • My truth (1999)
  • Don’t stop the music (2002)
  • Robyn (2005)
  • Body talk pt. 1 (2010)
  • Body talk pt. 2 (2010)
  • Body talk (2010)

Och visst känner man igen Robyns dancepop/electropop även åtta år senare. Den är samma, sköna melankoliska pop som hon gör så fruktansvärt bra. Nu får man också en suveränt skönt synthslinga som smälter in hur bra som helst i såväl musik som text.

Det var väl ingen som tvivlade på att Robyn skulle släppa en riktigt stark låt när väl en ny singel skulle komma – och visst är det här bra. Missing U är en given hit och hamnar snabbt på listan där hennes gamla låtar Do you know (What it takes), Show me love, Be mine, Indestructible, With every heartbeat och Dancing on my own redan finns.

Ett nytt album ska komma innan 2018 är slut.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tungt som fasiken av Dee Snider

Nästa inlägg

The Jayhawks tar tillbaka sina låtar

Senaste om Robyn