Bitvis bra från Joe Bonamassa

Joe Bonamassa har skämt bort sina fans med fantastiskt gitarrspel, strong sång och bred repertoar.

Men nåt saknas, lik förbannat …

4/5

Artist:
JOE BONAMASSA
Albumtitel:
TIME CLOKS
År:
2021
Genre:
BLUES, ROCK
Skivbolag:
PROVOGUE, MASCOT RECORDS

Som en av de flitigare rundresande musikerna har han nog halvsulat sina boots hundratals gånger, slitit tusenfalt med strängar och sett fler billiga hotellrum än en skadedjursbekämpare.

Och det kan vara kompanjonskap med Beth Hart eller Glenn Hughes eller så tar han själv hand om det hela.

Oavsett pandemins hämsko på musikbranschen så verkar inget stoppa denne ”The man in the suit” – produktionen har varit som en aldrig sinande ström av nytt, rentav som kylskåpet med öl i Motörheads buss ständigt fylldes på en gång i tiden.

Som alltid är förutsättningarna för ett superbt hanterat knippe låtar det allra bästa (en trumslagare som Anton Fig skojar man inte bort). När Bonamassa kan glassa runt i en så komfortabel och samtidigt pådrivande omgivning lockar det stundtals fram ett fantastiskt gitarrspel och hans röstresurser matchas perfekt av en sångartrio som är som tagen ur The great gospel and blues songbook. Här anas även att han har tagit avstickare till både prog-rock, som från gamla Jethro Tull, till västkust-stuk, som från Eagles.

Framlufsande shuffle, kraftballader och småsprallig southern (plus någon lite smågnällig bluestolva om elaka kvinnor) är måhända gott nog, men jag hade önskat lite mindre tunn soppa och lite kraftfullare fond. Alltså att han stuvat om ett varv till eller tillfört ett kryddande stick eller brygga nånstans.

Fast bland hans fans hör jag bara ett frammuttrat ”Idiotiskt!” om de nu skulle läsa denna recension …

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Den här promon får inte försvinna!

Nästa inlägg

En härlig platta med Robert Jon & The Wreck