Härlig action rock med Descalier

Descalier är på gång med sin debutplatta.

Nu får vi ett andra smakprov från den – och gissa om Trouble rockar?!

4/5

Artist:
DESCALIER
Albumtitel:
TROUBLE (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MELODY RECORDS

Det var 2015 som de första stegen mot Descalier togs. Det var då som de tre vännerna Pär Arvidson, Joel Meyer och Niklas Ingvarsson träffades över en öl i Göteborg. De hade spelat tillsammans i olika band tidigare, men nu ville de göra något annat.

Det skulle handla om att göra rock ’n’ roll på ett sätt som de inte hade gjort det tidigare. Det skulle vara tungt gitarrdriven rock ’n’ roll.

För att det skulle bli möjligt behövde de dock en trummis och de hittade honom i barndomsvännen Joakim Atterfelt. Bandet var komplett och de släppte sina första låtar 2016 och nu är det alltså mer på gång.

Och den där tanken med att göra tungt gitarrdriven rock ’n’ roll lever de onekligen upp till på den nya singeln Trouble. Det är fart och attityd och det går knappast att missa influenserna som Descalier har från The Hellacopters – och då vet ni att det handlar om old school-action rock och det låter skitbra!

Det kommande debutalbumet heter Rendezvous.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett jäkla ös med, From Ashes To New

Nästa inlägg

Temple Balls rockar som fan på nya plattan

Senaste om Descalier