Det bubblar om Descaliers debutalbum

Det var den 13 augusti som det svenska rockbandet Descaliers debutplatta damp ned på alla streamingtjänster.

Det är en debut som det bubblar om!

4/5

Artist:
DESCALIER
Albumtitel:
RENDEZVOUS
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MELODY RECORDS

Det var 2015 som vännerna Pär Arvidson, Joel Meyer och Niklas Ingvarsson träffades över en öl i Göteborg. De hade spelat tillsammans i olika band tidigare, men nu ville de göra något annat.

Det skulle handla om att göra rock ’n’ roll på ett sätt som de inte hade gjort det tidigare. Det skulle vara tungt gitarrdriven rock ’n’ roll. De behövde dock en trummis och de hittade honom i barndomsvännen Joakim Atterfelt och då var bandet komplett.

De släppte sedan sina första singlar 2016 och nu är det alltså dags för nästa milstolpe. Descalier släpper sin första fullängdare, Rendezvous.

  1. Beggars belief
  2. Trouble
  3. Won’t be back again
  4. Stay
  5. Red light
  6. St. Melby
  7. Say you need it
  8. Faces on the wall
  9. Get up
  10. Come home

Det här är rock ’n’ roll som det bubblar om. Det är energi och fart samtidigt samtidigt som det svänger som tusan. Det är actionrock med retrovibbar.

Beggars belief sparkar i gång den här debutplattan och vi får allt det där direkt. Det är bra drag i den här rock ’n’ roll-låten.

Det blir inte sämre med Trouble … det är fart och attityd och det går knappast att missa influenserna som Descalier har från The Hellacopters – och då vet ni att det handlar om old school-actionrock och det låter skitbra!

De gör inte samma sak hela tiden. Won’t be back again känns mer bluesig, Say you need it är ännu mer blues, Stay är rock ’n’ roll med en liten funkig känsla, Come home är en halvakustisk ballad, Faces on the wall är nästan hårdrock och St. Melby är kanske den mest poppiga rocklåten på albumet – och det är den som snabbt blir favoriten. Jäklar, vilket skönt gung och det draget de bjuder på skojar man inte bort … sicken låt!

Topp tre? St. Melby, Beggars belief och Trouble … och Get up och Come home.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Heavy metal-magi med Iron Maiden!

Nästa inlägg

Det svänger som tusan, The Night Flight Orchestra!

Senaste om Descalier