5/5
Artist:
One Desire
Album:
One Desire
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Har One Desire gjort årets debutplatta?

One Desire har släppt sin debutplatta.

Och gillar du melodiös hårdrock så har du något alldeles extra här …

Eclipse släppte in platta Monumentum i dag. Samtidigt skickade One Desire ut sin debutplatta. Det är två kalasalbum som hamnar i samma melodiösa hårdrocksfack. Det är också två album som kommer att slåss om att bli årets bästa melodiösa hårdrocksplatta.

  1. Hurt
  2. Apologize
  3. Love injection
  4. Turn back time
  5. Falling apart
  6. Straight through the heart
  7. Whenever I’m dreaming
  8. Do you believe
  9. Buried alive
  10. This is where the heartbreak begins

När man hörde förstasingeln Hurt var det som att få ett glas iskallt vatten kastat i ansiktet. Det där var en av de bästa låtarna man hade hört på länge.

Och den kom från ett helt okänt band.

Här finns flera suveräna rocklåtar. Vi får melodiös hårdrock som vandrar från AOR till metal. Och det ska bara ses som positivt. Plattan fastnar liksom inte ett och samma läge. Det är grymma refränger som inte släpper taget om dig på flera dagar och det är feta gitarriff.

Apropå Eclipse, Erik Mårtensson (som även finns med i Nordic Union) ligger bakom andraspåret Apologize.

Balladerna Falling apart och This is where the heartbreak begins är helt enkelt makalösa. Det är två av de bästa låtarna som du kommer att höra under 2017!

 

Och det finns fler toppar: Turn back time, Whenever I’m dreaming och Do you believe är tre. Det är när One Desire väljer AOR-spåret som de är bäst.

One Desire har sin historia bakåt i tiden till 2012. Då bildades OD när trummisen Ossi Sivula samlade ihop några musiker och för ett nytt projekt.

De gjorde några demos, men musikerna kom och gick fram till 2014. Då kom Jimmy Westerlund in i bilden. När han var ombord, som producent av ett par låtar, så behövde man även en vass sångare. Westerlund föreslog sin gamle vän Andre Linman (Sturm Und Drang).

Sivula och Linman ville dock ha med Westerlund i bandet och 2016 fanns han med. Siste man in blev Jonas Kuhlberg. One Desire var redo att erövra världen.

Även om inte One Desire slår Eclipses senaste platta så kan man ändå konstatera att detta lär vara ett av de bästa debutalbumen som släpps under 2017.

One Desire

Jimmy Westerlund (gitarr)

André Linman (sång)

Ossi Sivula (trummor)

Jonas Kuhlberg (bas)

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

5 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Eclipse bjuder på rent örongodis

Nästa inlägg

En platta som växer för varje lyssning

Senaste om One Desire