Håll i er – The Bronx släpper Bronx VI

Varför inte dra i gång lite hardcore-punk direkt från USA?

Nu är det The Bronx som släpper Bronx VI – som fullkomligt sprutar ut energi.

5/5

Artist:
THE BRONX
Albumtitel:
BRONX VI
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
COOKING VINYL

The Bronx är det amerikanska punkrockbandet som bildades i Los Angeles för nästan 20 år sedan och när de nu släpper Bronx VI så blir det givetvis också deras sjätte ”riktiga” studioplatta – de har dock även gjort album som Mariachi El Bronx fast det är något helt annat … Lite kuriosa är att The Bronx debutalbum producerades av Gilby Clarke (Guns N’ Roses) och den spelades in i hans kök!

 • The Bronx (2003)
 • The Bronx (2006)
 • The Bronx (2008)
 • The Bronx (2013)
 • V (2017)
 • Bronx VI (2021)

Denna gång blir det elva låtar – och det är ett sjuhelsikes drag här. Det är så energifyllt att det känns som om The Bronx sopar banan med allt och alla som kommer i vägen när detta sprutar ut från högtalarna.

 1. White shadow
 2. Superbloom
 3. Watering the well
 4. Curb feelers
 5. Peace pipe
 6. High five
 7. Mexican summer
 8. New lows
 9. Breaking news
 10. Jack of all trades
 11. Participation trophy

För mig så kan hardcore bli lite för mycket. Det kan bli både skrikigt och båltungt som inte riktigt passar mig.

Men sedan kan man göra det som The Bronx.

De ser hela tiden till så att det svänger och att det blir inte för skrikigt på något sätt. Fast missta er inte … det är ett jävla drag här också! The Bronx ligger bara och balanserar på rätt sida när de gör musik där de får plats med hardcore, punkrock, garagepunk och hårdrock.

Det är intensivt och adrenalindränkt mest hela tiden och frågan är om The Bronx har gjort ett album som är så här bra tidigare? Jag tror faktiskt inte det.

The Bronx öser på bra i de fyra första låtarna på albumet: White shadow, Superbloom, Watering the well och Curb feelers. Sedan blir det ett helt annat tempo – inte så snabbt – och det gör faktiskt att plattan lyfter.

Det blir en härlig variation när det punken nästan blir till hårdrock – och med låten Mexican summer blir det någon mariachi-känsla.

Sedan tar det fart igen … New lows är dock definitivt inget lågvattenmärke av The Bronx. Det är inte heller Breaking news, Jack of all trades eller Participation trophy.

Jack of all trades är faktiskt raka motsatsen. Det är plattans bästa spår. Det rockar på bra och det svänger som tusan. Det är knappast den hårdaste låten på albumet, men som det svänger! Inte heller Participation trophy är det tyngsta som man har hört från The Bronx, men jäklar vilken låt. Det är nästan mer alternativ rock än punk.

Topp tre? Jack of all trades, Participation trophy och Watering the well … och Peace pipe för i den låten vill man verkligen sjunga med.

The Bronx
Matt Caughthran
(sång)
Joby J. Ford (gitarr)
Ken Horne (gitarr)
Brad Magers (bas)
Joey Castillo (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett spännande samarbete och en kanonplatta av Halsey

Nästa inlägg

Screen violence - nytt och suveränt med Chvrches