Punkvibbar när Lundgren hyllar sin vän

Sedan 2017 har Filip Lundgren släppt låtar som har varit synthbaserade.

Så är det dock inte med den nya singeln Du vet vad jag tänker på.

Här tar Lundgren ett kliv tillbaka till hur han lät på debutalbumet.

4/5

Artist:
FILIP LUNDGREN
Albumtitel:
DU VET VAD JAG TÄNKER PÅ (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SEPTEMBERNATT RECORDS

Till vardags är Filip Lundgren den ena halvan av Verkligheten – den andra är Edwin Ekstedt. När den duon gör sina låtar tillsammans burkar det handla om någon gitarrbaserad indiepop.

När Lundgren kör på som soloartist har hans senaste singlar varit mer synthbaserade mot hur hans debutalbum Där ingen annat finns, som släpptes 2015, låter.

Nu väljer Lundgren att spola bandet tillbaka och den här nya singeln är grymt skönt. Det synthiga elektroniska indiesoundet är borta och i stället får vi ett sound som är mer svensk punk med popmelodier – och vem gillar inte det?

Det är hur skönt som helst. Det är lika sköna melodier som en härlig sjunga med-refräng. Sedan är det ju inte så dumt att det är en text som inger hopp. För även om hela världen så finns det en speciell person som alltid kommer att finnas kvar …

Singeln är en hyllning till en person i mitt liv som alltid lyssnar, stöttar, och kritiserar när det behövs. Låten kom till under en av alla skrivkramps-perioder som tidvis varit väldigt långa sedan jag släppte mitt debutalbum för fem år sedan. När jag satt och försökte skriva nytt så funkade det inte att försöka hitta på historier. Då funderade jag på vad den här personen skulle ha peppat mig till att göra – och sen blev det helt enkelt en låt till den personen som tack.

Filip Lundgren

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Higher love - nytt med Black Paisley

Nästa inlägg

Nu är Armstrongs coverplatta här

Senaste om Filip Lundgren