Allt går åt helvete med Verkligheten …

Verkligheten skickade ut sin första låt under 2018 och har sedan släppt ytterligare fem singlar.

Nu är det dags för bandet att släppa sin debutplatta: Låt oss falla tillsammans.

4/5

Artist:
VERKLIGHETEN
Album:
LÅT OSS FALLA TILLSAMMANS
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
SEPTEMBERNATT, INTUNEC RECORDS

Verkligheten, som är Filip Lundgren och Edwin Ekstedt, har imponerat sedan starten. Singlarna de har släppt har hållit bra klass.

Det gör även debutalbumet som består av ett intro, ett outro och däremellan finns det sex låtar.

  1. Intro
  2. Förlorare
  3. Vi hade tid
  4. Ingen ser när vi går
  5. Aldrig du
  6. Början på slutet
  7. Slutet
  8. Outro

Har du missat Verkligheten så kan man kanske beskriva dem som en blandning av Kent och Jumper. Det är dock ganska mörka texter och väldigt långt ifrån Tapetklister … soundet, gitarrbaserad indiepop med medryckande melodier och sköna refränger, påminner dock en del om det svenska bandet.

Detta går att läsa i pressutskicket inför albumsläppet:

Verklighetens förmåga att kombinera det skitiga och trasiga men behålla känslan av välproducerade låtar som alltid landar i en refräng som sätter sig på hjärnan är den röda tråden som löper ända sedan debutsingeln fram till Låt oss falla tillsammans.

Textmässigt så är det knappast några solskenshistorier som Verkligheten målar upp. Här handlar det snarare om att allting går fel. Ja, Verklighetens texter handlar mest om att allting går åt helvete till slut.

Förlorare blir andraspåret och det är en riktigt vass låt. Det är sådär skönt bittert. Det är lite mer skit över allting och hur man än gör så finns det bara förlorare – och man bara måste älska det!

Vi hade tid är nästa spår och det är en låt som handlar om åldersnoja och om Filip Lundgren och Edwin Ekstedt själva – om två bästa vänner som vill göra något stort innan det är för sent.

Hur skulle det kännas att sitta och titta tillbaka om 50 år och inse att vi aldrig tog chansen på riktigt, eller ens insåg att vi hade nån slags chans? Troligtvis skulle det kännas precis som det beskrivs i den här låten.

I Vi hade tid hör man textraden ”alla drömmar stod i brand”, i Ingen ser när vi går hör man ”tappar taget om allting som har någon mening” och i Aldrig mer hörs ”aldrig mer ska jag sitta här och vänta på dig”.

Lägg sedan till låttitlar som Början på slutet och Slutet – där Hillevi Jakobsson från KNASH finns med – så ger Verkligheten oss en resa genom ångest, mörker och framtidspessimism.

Låt oss falla tillsammans släpptes den 27 mars.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Billie Joe Armstrong bjuder på en karantän-cover ...

Nästa inlägg

Nya låtar, samma skit ... Me And That Man är tillbaka!

Senaste om Verkligheten