4/5
Artist:
The Record Company
Album:
All of this life
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Concord Records

Ny suverän platta av The Record Company

Den amerikanska powertrion The Record Company är tillbaka med uppföljaren till det fina debutalbumet Give it back to you.

Vi får plattan All of this life – och det är ännu bättre denna gång.

Det amerikanska rockbandet bildades i Los Angeles 2011. Då hängde de mest i Alex Stiffs vardagsrum och spelade in sin musik. Det var också där som bandets debutalbum som släpptes för två år sedan kom till.

Nu släpper Chris Vos (gitarr), Alex Stiff (bas) och Marc Cazorla (trummor) album nummer två.

  1. Life to fix
  2. I’m getting better (And I’m feeling it right now)
  3. Goodbye to the hard life
  4. Make it happen
  5. You and me now
  6. Coming home
  7. The movie song
  8. Night games
  9. Roll bones
  10. I’m changing

Det är ett riktigt skönt, rått och äkta rock ’n’ roll-sound som The Record Company bjuder på och att de har influenser från John Lee Hooker, The Stooges och The Rolling Stones hör man ganska snabbt.

The Record Company ser till att man höjer på ögonbrynen direkt. Litte to fix är en urskön rock ’n’ rollbit som har ett jäkla gung och det är både country och blues i det här.

Gillar du den så kan du luta dig tillbaka och bara åka med på det amerikanska rockbandets musikaliska resa. De bjuder på låt efter låt som man vill höra mer och mer av.

Det är klassisk rock med munspel, gitarr och allt annat som man kan förvänta sig. Lägg sedan till ett fotstampsgung så är det ruskigt svårt att inte dras in i det här.

Om man nu var orolig över att The Record Company skulle fladdra i väg efter vardagsrumsplattan så står det snart klart att det behöver man inte vara. Det behöver man inte vara det minsta.

All of this life låter ännu bättre och är precis lika äkta och har samma magiska känsla som debuten. The Record Company fortsätter att bjuda på sitt old school-rock ’n’ rollparty!

Bästa spåren? Life to fix, I’m getting better (And I’m feeling it right now), Coming home och Make it happen.

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

VARG - tyngre, starkare och bättre än någonsin

Nästa inlägg

Ett gäng lysande låtar av The Alarm

Senaste om The Record Company