Värm med Signed and sealed in blood

Dropkick Murphys nya platta är bara några dagar bort. Fram tills dess värmer vi upp med deras platta Signed and sealed in blood.

4/5

Artist:
DROPKICK MURPHYS
Albumtitel:
SIGNED AND SEALED IN BLOOD
År:
2013
Genre:
PUNK, CELTIC
Skivbolag:
BORD & BRED

Det är celtic punk med säckpipor. Det är Dropkick Murphys, som bildades i Quincy i Massachusetts 1996, som gör sin grej – och de gör det bra. Det är kanske till och med bättre än hur det lät på de tidiga albumen.

Signed and sealed in blood, som är bandets åttonde studioalbum, kom nästan tio år efter att de hade skickat ut en av deras bästa låtar någonsin, Tessie.

På Signed and sealed in blood sätter Dropkick Murphys an tonen direkt när de kör i gång med The boys are back. Det är fullt ös.

Frågan är om inte Rose tattoo tar klivet förbi Tessie på listan över Dropkicks vassaste låtar … Jo, den gör det. Rose tattoo är vansinnigt bra.

The season’s upon us är en annan favorit från plattan.

Låten Out of our heads säger en del om Dropkick. Det är lite så det är att lyssna på bandet som är fullt med energi.

Och vem blir inte nyfiken på en låt som har en titel som Jimmy Collins wake? Det är en låt som handlar om Collins som var en professionell basebollspelare som ledde Boston till deras första ligaseger. Efter Collins bortgång åkte flera spelare och ledare till begravningen för att visa sin respekt, men före begravningen – och efter några drinkar och sånger – reste de Collins försiktigt i kistan för att lägga hans händer på den silverpokal som Bostonfansen hade gett honom för att visa sin uppskattning för den historiska säsongen 1904.

En annan favoritlåt är Don’t tear us apart.

At the first sign of hardship
Many bite the hand that feeds
And whe there’s trouble
Others simply cut and run
And when there’s fear
A man will slit the throat of his neighbor
In a desperate search for comfort and love

Dropkick Murphys

Det är tre minuters njutning. Oj, oj, så bra!

Avslutningslåten End of the night är inte dum den heller …

Kan den nya plattan 11 short stories of pain & glory slå det här?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vilket jäkla gung, The Liptones!

Nästa inlägg

Så djävulusiskt bra, Syron Vanes

Senaste om Dropkick Murphys