5/5
Artist:
Syron Vanes
Album:
Chaos from a distance
År:
2017
Genre:
Metal
Bolag:
Mighty Music

Så djävulusiskt bra, Syron Vanes

Ett långlivat band från självaste Kal P Dals hemort Arlöv.

Syron Vanes har några plattor bakom sig sedan 1980. Men nåt rejält break har de aldrig fått, även om Evil Redux (2014) mottogs väl och gav tillfälle att turnera i Storbritannien med förre Ozzy-gitarristen Jake E. Lee.

Men de är verkligen inne i andra andningen, för detta är en kanonstart på ett nytt år, som är rena fyrverkeriet (av vettigare slag …)

De har fått ihop en rejäl Scud-missil i 13 låtar där old school-hårdrock har tagit intryck av modernare metal. Och allt levereras med briljans och via en ljudmix som är som ett metallmonster som tuggar sig ut ur högtalarna.

Bandet är helt fantastiskt samkört och låter vitalt, låtarna är välarrangerade och bjuder på överraskningar från minsta dånande bassträng via åskande trummor och elakt morrande gitarrer.

Ovanpå starka, tunga ljudmattor spricker det upp i välgjorda och i all sin elakhet snygga och ibland riktigt maffiga sångstämmor.

 

Helt tydligt är Syron Vanes ett band som ser till helheten och inte låter låtarna utgöra enbart en fond för gitarrer, lite mer gitarrer och så ännu mer gitarrer…

Kort & gott: Så djävulusiskt bra!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Värm med Signed and sealed in blood

Nästa inlägg

Ännu ett klassalbum av Dropkick