The Method One – Skottlands nästa stora export?

Efter tre grymt bra singlar är det dags för The Method One att skicka ut sin debut-EP.

Vi får Corners of your mind – och självklart är samtliga singlar med på den.

4/5

Artist:
THE METHOD ONE
Album:
CORNERS OF YOUR MIND (EP)
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
AMBULANCE RECORDINGS

The Method One bjuder på indierock. Det är mycket gitarrer, det är ett ett småskränigt indierocksound och det är blixtrande sköna melodier.

Det låter lite som en blandning av The Cult, Soundtrack Of Our Lives, Oasis och The Stone Roses. Bandet själva säger att de låter som ”The Rolling Stones jamming with Spiritualized and The Stooges” och de beskriver sin musik som ”indie rock & roll with a nice slice of psychedelia”.

Efter tre singlar är det dags för The Method One att samla ihop dem plus att lägga till en ny låt och skicka ut sin debut-EP Corners of your mind.

  1. Corners of your mind
  2. 21st century fox
  3. Urban Alice
  4. This car crashes

Det går liksom inte att misslyckas med de låtarna … allt de har släppt hittills har varit otroligt vasst och då har man också fastnat för det här bandet.

Titelspåret Corners of your mind är den låt som man inte har hört tidigare. Det är dock samma stuk som de övriga låtarna. Det är lite stökig indierock och visst är det som så att man tänker på såväl The Cult som The Stone Roses när man har låten snurrat på en stund. För mig är det här en given succé.

Och den känslan blir inte mindre av att man redan har spelat de tre efterkommande låtarna 21st century fox, Urban Alice och This car crashes mycket.

Får man bara välja en låt att spela under den närmaste timmen så blir det 21st century fox. Det här draget som finns i den låten. Energin … ja, man vill mest höja volymen och bara vråla ”whoa!” Den påminner inte så lite om det gamla The Cult.

Fast man blir ju inte heller ledsen av de två andra låtarna heller. Det är klass hela vägen – och det här gänget har definitivt framtiden för sig. Det borde bli Skottlands nästa stora musikexport för så bra är dem.

The Method One
Dave Mac (sång)
Robert McGovern (gitarr)
Foley (gitarr)
Dodge (bas)
John McLelland (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Southside Café ger oss en vacker ballad

Nästa inlägg

Det både osar och ångar runt Dictator Ships debut

Senaste om The Method One