Skön retro-rock ’n’ roll med The Firebombs

I februari träffades bandmedlemmarna i The Firebombs för första gången.

Nu släpps deras debutalbum – och de bjuder på riktigt skön retro-rock ’n’ roll.

4/5

Artist:
THE FIREBOMBS
Albumtitel:
GOTTA PLAY THE ROLE
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK, ROCK
Skivbolag:
THE FIREBOMBS

The Firebombs, som kommer från Jönköping/Vetlanda, bildades egentligen 2016, men bara ett år efter starten lades bandet på is och i dag är det bara Jesse K som är kvar sedan den tiden.

Den här nya trion – Jesse K, Martin Hallman och Enrique ”Donnie” Lobato – träffade varandra i en replokal Vetlanda för bara drygt ett halvår sedan. De körde några demolåtar som Jesse K hade gjort och de älskade dem så de repade på varsitt håll och träffades vi sju (?!) tillfällen för att repa tillsammans. Sedan klev de in i studion i somras.

Nu är den nio låtar starka debutplattan här.

  1. Rock n’ roll (never grow old)
  2. Stand in line
  3. Bad city
  4. Less is more
  5. Night sky
  6. High ride
  7. Travel the stars
  8. Hellraiser
  9. Nothing hells matters

Det här är en jävligt skön debutplatta – och The Firebombe ger oss som de själv beskriver det ”öldrickarvänlig rock ’n’ roll”. Det är retrohårdrock med influenser från 1970-talet.

Då blir det självklart en jävla massa gitarriff och en skön groove. Om man ska jämföra med några andra band? Tja, man kan nog höra spår av såväl Hardcore Superstars som The Hellacopters och Mötley Crüe här.

Visst, allting är kanske inte perfekt – det är ju en egenfinansierad och egensläppt platta – men man måste bara älska när det inte blir för välputsat. Det blir liksom äkta på något sätt.

Rock ’n’ roll ska vara lite skitig och det här är onekligen en fin start för ett nytt band – för Gotta play the role är fullmatad med sköna låtar och när man drar i gång det här en lördagskväll så gör man det bäst till några bägare med öl och en maxad volym.

Topp tre? Hellraiser, Rock n’ roll (never grow old) och Less is more.

The Firebombs
Jesse K
(gitarr, sång)
Enrique ”Donnie” Lobato (bas, sång)
Martin Hallman (trummor, sång)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Makalöst fint av två "up and coming"-artister

Nästa inlägg

Fullt upp för Ruborg som släpper debuten med Eldvakt