Fullt upp för Ruborg som släpper debuten med Eldvakt

/

Först en fullängdare på engelska.

Nu en EP på svenska.

Johan Ruborg har haft fullt upp under året – och båda projekten är himla bra.

4/5

Artist:
ELDVAKT
Albumtitel
HJÄRTELANDET (EP)
År:
2021
Genre:
ROCK
SKivbolag:
ROAD RAGE MUSIC

Johan Ruborg har släppt fyra album under eget namn och han bjuder då på klassisk rock med en modern känsla. Då har han gjort sina låtar på engelska.

Nu har han alltså ett nytt projekt tillsammans med sin bror Daniel Ruborg: Eldvakt.

Det blir fortfarande rock, men det blir rock på svenska – och det är ett lika spännande som bra projekt där bröderna nu släpper sin första EP, Hjärtelandet.

  1. Från himmelen till ingenstans och hit
  2. När allt kommer omkring
  3. Rotlöst blod
  4. Den fiende man håller kär

Eldvakt inleder debut-EP:n med singeln Från himmelen till ingenstans och hit och soundet känner man ingen sedan tidigare. Det är soft rock med lite country-känsla och det är Ruborgs lite mörka röst som passar alldeles utmärkt även när det blir en svensk text. Dessutom blir det ett grymt härligt gitarrsound

När allt kommer omkring är en låt om att visa upp en falsk fasad och inte våga berätta vad det är man egentligen vill ha. Eldvakt serverar den historien i ett soft rockformat – och det påminner lite smått om klassiska artister som Magnus Lindberg och Mikael Rickfors.

Med Rotlöst blod blir det lite mer fart och lite mer blueskänsla. Sedan avslutas EP:n med Den fiende man håller kär. Här är det Ruborgs röst som styr låten, som handlar om att älska och hata sin gamla hemort, och han ligger inne med en jäkligt skön och lite whiskeymörk rock ’n’ roll-röst.

Det här är en väldigt fin debut-EP av Eldvakt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Skön retro-rock 'n' roll med The Firebombs

Nästa inlägg

Högoktanig rock 'n' roll med The Drippers

Senaste om Eldvakt