Nytt med närmast odödlige Michael Schenker

/

Om nån förtjänat en påkostad bok som reklampelare för Gibson Flying V så är ingen mer synonym med den gitarrmodellen än Michael Schenker.

Nu släpper han nytt.

4/5

Artist:
MSG (MICHAEL SCHENKER GROUP)
Albumtitel
IMMORTAL
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
NUCLEAR BLAST RECORDS

En av fåtalet som verkligen borde få kallas gitarrhjälte släpper här dagsfärska albumet Immortal, en titel som så väl beskriver Michael Schenkers långa och ihållande karriär.

Han har vid 65 års ålder redan spelat professionellt i netop 50 och sedan starten i UFO och Scorpions, men har stått stadigt på egna ben allt sedan dess.

Och albumen kommer nåt sånär jämnt – det senaste här med tio spår av högst välbeprövad, men solid och kraftfull hårdrock. Givetvis med högst kapabel backning av kolleger från namnkunniga akter som Dokken, Toto, Whitesnake, Dream Theatre med flera.

Och sångarna Ronnie Romero, Joe Lynn Turner och Ralf Scheepers skäms sannerligen inte för sig heller.

Hans gitarrspel är vitalt, varierat och har en lätt nostalgisk touch av 1970-1980-tal utan att vara mossigt eller utdaterat. Att det ryms två ballader är i mitt tycke två för mycket, men som helhet är Schenker ett mycket givande sällskap. Och en liten reservation för finalspåret, där hans gitarrsolo i första delen låter som nåt från gamla Café Norrköping med Ragnar Dahlberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett legendariskt band fortsätter att leverera

Nästa inlägg

Frustration och hopp när Soen släpper Imperial