Spaghettivästern med High Up North …

Det har gått ett halvår sedan High Up North skickade ut sin debutsingel.

Nu är det dags för nästa låt.

Det blir en vemodig spaghettivästern/indie/folk-låt …

4/5

Artist:
HIGH UP NORTH
Albumtitel:
HIGH UP NORTH (SINGEL)
År:
2020
Genre:
AMERICANA, FOLK, INDIE
Skivbolag:
HIGH UP NORTH

Det har bara gått ett par veckor sedan Selma & Gustaf släppte den finfina singeln Cadillac. Då fick vi ett nytt mer elektroniskt sound från det fantastiska svenska bandet som där också tog ett stort steg bort från den svenska americana som de tidigare har gett oss.

Så vad har Selma & Gustaf att göra med High Up North? Jo, det är samma gäng. Det är samma gäng förutom Selma Edenståhl: Gustaf Johnsson, Emil Thurell, Calle Embretsén och Viktor Rasimus-Ek.

Och när de gör sina låtar som High Up North blir det återigen americana-stuk.

När de släppte sin första låt handlade det om en cover på Lana Del Reys låt Ride. När de nu släpper sina andra singel blir det den första egna låten – och det låter alldeles fantastiskt bra! Fast det var ju väntat med tanke på vad de har gett oss tidigare …

Nu blir det en cool låt. Den börjar som om den vore hämtat ur en gammal västernfilm vilket betyder att det är en del country över High up north.

Snart blir det dock mer americana och indiefolk och det blir både en ganska mäktig, mullrande och vemodig ljudbild – i låten som är inspelad i en av Hälsinglands äldsta stenkyrkor. Sedan kommer ett ganska tungt gitarrsound in i bilden och det lyfter allting lite extra. Det är lika oväntat som bra gjort av ett alldeles strålande band!

Missa inte intervjun med Viktor Rasimus-EK!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En familjeangelägenhet för John Fogerty

Nästa inlägg

"Det är olika projekt som drar åt olika håll. Det är två olika band"

Senaste om High Up North