Nytt och mer vemod från fantastiska High Up North

Det härliga bandet High Up North är framme vid sin tredje singel.

Då blir det lika känslosamt som vemodigt som bra när de ger oss Green song.

4/5

Artist:
HIGH UP NORTH
Albumtitel:
GREEN SONG (SINGEL)
År:
2021
Genre:
AMERICANA, FOLK, INDIE
Skivbolag:
HIGH UP NORTH

Det började 2020 med en Lana Del Rey-cover: Ride. Det var High Up Norths debutsingel och det fortsatte sedan med singeln High up north.

Och nu över sex månader efter den låten är det äntligen dags för High Up North att släpa lite nytt.

Om ni har missat det så är är High Up North 80 procent av Selma & Gustaf. Ja, det är samma gäng. Det är samma gäng förutom Selma Edenståhl: Gustaf Johnsson, Emil Thurell, Calle Embretsén och Viktor Rasimus-Ek.

När Selma & Gustaf har bytt sound till ett mer elektroniskt sådant blir det mer americana/indir/folk från High Up North – och det låter grymt bra. Det gör det ta mig tusan alltid när de här musikerna är i gång!

Nu blir det en låt med en melankolisk känsla. Det lutar över åt americana – och precis som senast (om än klart mindre) så blir det någon pytteliten spagettivästernkänsla över det hela på något ställe – men är mycket mer än så.

High Up North lyfter in alla möjliga instrument i Green song. Det är givetvis trummor, bas, elgitarr och akustisk gitarr här, men pianoslingan överraskar och ger vibbar från 1950- och 1960-talet, inbillar jag mig i alla fall. Här finns bland annat någon vissling, Emil Thurells så viktiga triangelslag – lyssna 1:59 in i låten – och dragspel.

Det är onekligen himla kul att höra det här suveräna gänget testa lite olika saker – och visst tusan borde den här låten kunna passa i någon makalös Quentin Tarantino-film?

High Up North
Gustaf Johnsson
(sång, akustisk gitarr)
Viktor Rasimus-Ek (elgitarr, piano)
Emil Thurell (trummor)
Calle Embretsén (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hela Silicon valley står och skrattar ...

Nästa inlägg

Karess släpper tidigare osläppta låtar ...

Senaste om High Up North