Karess släpper tidigare osläppta låtar …

Under pandemin skrev Karess fyra tidigare osläppta låtar och nu får vi dem samlade på en EP.

De ger oss Bon mirage.

4/5

Artist:
KARESS
Albumtitel:
BON MIRAGE (EP)
År:
2021
Genre:
AOR, ROCK, YACHTROCK
Skivbolag:
KARESS MUSIC

Vilka det är i Karess (ska uttalas Ka-ress) låter jag vara osagt, men artistnamnen är Kris Karess och Rik Karess – och att det finns humor i det här gänget har ni kanske redan förstått. De skrev ju fyra tidigare osläppta låtar …

Bandet poängterar dessutom att det är himla viktigt att de beskrivs som ett amerikanskt band från Reseda i Kalifornien så jag gör det – utan att vara helt övertygad om sanningshalten i det hela.

Reseda förresten, ni minns väl 1980-talsklassikern Karate kid? Den filmen utspelades i Reseda. Samband mellan filmen och Karess annars? Oklart. 1980-talet kanske – och att Karess har med en låt som heter Tokyo star på EP:n. Mr. Miyagi var från Japan om jag inte minns helt fel.

We usually avoid writing about politics, religion, sex and climate. We just dont find it important enough.

Karess

Det blir fyra låtar på Bon mirage:

  1. Call on me
  2. True love
  3. Tainted gown
  4. Tokyo star

Det är fyra låtar som låter som om de vore hämtade från 1980-talet. Det är yachtrock, melodiös rock, AOR och pop från 1980-talet i de här låtarna. Det är synthar och gitarrer i en härlig blandning och det är snyggt gjort hela vägen.

De här låtarna hade helt klart platsat i många 1980-talsfilmer – varför inte i Karate kid eller Over the top? – eller i en gammal tv-serie som Miami Vice där de sprang runt i färgglada midjekorta kavajer bland annat … Det är helt klart en sådan glad och somrig känsla man får av att höra den här härliga EP:n.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt och mer vemod från fantastiska High Up North

Nästa inlägg

Midnite City fortsätter att leverera kanonplattor