Hela Silicon valley står och skrattar …

Oskar Gyllenhammar är tillbaka med en ny singel.

Vi får en härlig poprocklåt i Chimär – där han ringar in hur det ser ut i världen i dag …

4/5

Artist:
OSKAR GYLLENHAMMAR
Albumtitel:
CHIMÄR (SINGEL)
År:
2021
Genre:
POP, ROCK
Skivbolag:
FRANCESCA

Oskar Gyllenhammar är en singer/songwriter från Hudiksvall som hade sin första release 2010. Sedan dess har han fortsatt att släppa sin musik med ojämna mellanrum, både själv och med Klubb Hjärtat.

När Gyllenhammar nu släpper den finfina singeln Chimär så har han tagit hjälp av några av sina gamla vänner från Klubb Hjärtat: Viktor Rasimus-Ek (som också har producerat låten), Calle Embretsén och Emil Thurell. Ni kanske känner igen namnen? De finns till vardags i såväl High Up North (tillsammans med Gustaf Johnsson) och Selma & Gustaf (tillsammans med Gustaf Johnsson och Selma Edenstål) och det de har gjort är alldeles strålande.

Med Chimär är Oskar tillbaka med full kraft, den här gången med lite mer tyngd, attityd och livserfarenhet.

Oskar Gyllenhammars Youtube-knal

Fast nu handlar det om Oskar Gyllenhammer som bjuder på svensk poprock – och den här nya singeln Chimär är en riktigt skön sak där han ger sin syn på hur det ser ut i världen.

Då blir såväl Donald Trump som Vladimir Putin omnämnda – och det är kanske inte på något positivt sätt … även om hela Silicon valley står och skrattar åt eländet.

Det är ett härligt gung i låten och man måste liksom bara sjunga med i en textrad som ”Tror inte på något gammalt // Tror inte på något nytt” när man tänker på de där herrarna och visst kan det ibland kännas som om man lever i en låtsasvärld.

Ett nytt album, Decennium delirium, finns inplanerat för Gyllenhammar och det är tänkt att släppas senare under året.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Armada Lucia bjuder på en fin debut på svenska

Nästa inlägg

Nytt och mer vemod från fantastiska High Up North

Senaste om Oskar Gyllenhammar